Sorodne objave

 

Vse od uvedbe ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, še posebej na državnih mejah, smo v slovenski policiji aktivni tudi pri zagotavljanju organiziranega spremstva potnikov in tovornih vozil čez ozemlje Slovenije v njihove matične države.

V sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve in v dogovorih s sosednjimi državami smo policisti tako omogočali nadzorovan prehod vsem tistim, ki so zaradi omejitev prometa in spremenjenih pogojev za vstop v državo obtičali pred mejo z Italijo in na ozemlju Slovenije.

Tov 4 vir MZZ GOV.SI

Od sobote smo policisti od meje z Italijo proti Hrvaški in Madžarski nadzorovano pospremili 2.090 tovornih vozil. Foto: MZZ

Poleg asistence zdravstvenemu osebju in predstavnikom civilne zaščite pri preverjanju potnikov na meji z Italijo, ali izpolnjujejo pogoje za vstop na območje Slovenije, smo policisti od sobote, 14. marca, pa do danes, 20. marca (do 8. ure), izvedli nadzorovan transport že 2.090 tovornih vozil, organiziranih v 51 konvojev.

22 konvojev z 919 tovorimi vozili je bilo namenjenih proti Hrvaški in naprej v druge tranzitne države, kar 29 konvojev s 1.171 tovornimi vozili pa smo v teh dneh pospremili do meje z Madžarsko.

Fernetici FotoPUKoper

Kolona tovornih vozil na Fernetičih 16. marca 2020

Poleg policistov so tovorna vozila skozi našo državo spremljala tudi vozila Direkcije za avtoceste RS in Finančne uprave RS. Prehod je potekal nadzorovano, brez postankov v državah tranzita. Vzporedno so se skrajševale tudi čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško.

Povezane vsebine

Videokonferenca s šefi policij sosednjih držav v prizadevanju za čim boljše oblike sodelovanja v času omejenega pretoka ljudi in blaga

Z novim odlokom na cestnih povezavah z Italijo vzpostavljene štiri kontrolne točke

Ukrepi ob vstopu iz Italije v Slovenijo, namenjeni preprečevanju širjenja nalezljive bolezni

Sporočilo Ministrstva za zunanje zadeve: Krenil prvi humanitarni konvoj potnikov in tovornih vozil preko Slovenije