Sorodne objave

 

V. d. generalnega direktorja policije Anton Travner bo jutri popoldne, 4. aprila 2020, obiskal Policijsko upravo Koper, kjer se bo srečal tudi z direktorjem PU Koper Igorjem Ciperletom, predvsem pa bo obiskal policiste na terenu. Popoldne, okoli 17. ure, bo na območju Fernetičev dosegljiv tudi za kratko izjavo za medije.

Obiskal bo Policijsko postajo Postojna in kontrolno točko na avtocesti, kjer bodo tamkajšnji prometni policisti poostreno nadzirali spoštovanje odloka o prepovedi gibanja med občinami. Obiskal bo tudi Fernetiče, najbolj frekventno kontrolno točko na meji ob vstopu iz Italije v Slovenijo, kjer je bilo urejenih tudi največ konvojev, v okviru katerih so vozniki tovornih vozil kontrolirano prečkali Slovenijo in odšli nazaj v svojo državo. V nadaljevanju bo obiskal PP Ilirska Bistrica, kjer se bo srečal tudi s policisti in pripadniki Slovenske vojske, ki na tem območju varujejo državno mejo.

Policisti in policistke po vsej Sloveniji so v teh dneh izjemno obremenjeni, saj so poleg večletnih aktivnostih, povezanih z nedovoljenimi migracijami, prevzeli še nove naloge, povezane s preprečevanjem širjenja nalezljive bolezni covid-19. Anton Travner bo zato policistom omenjenih enot izrekel podporo in zahvalo za vsa njihova prizadevanja in prispevek k varnosti pri nas. Enako pohvalo pa si seveda zaslužijo tudi vse ostale policijske enote po državi.

Izjava za javnost - vabilo medijem

Okoli 17. ure bo v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner na območju Fernetičev dosegljiv tudi za zelo kratko izjavo za javnost.

Spoštovani predstavniki medijev,

prosimo vas, da svoj prihod obvezno predhodno najavite Aniti Leskovec, predstavnici za odnose z javnostmi PU Koper (na telefonsko številko 041 780 270 ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), saj bo le tako mogoče zagotoviti vsaj približno primeren prostor za izjavo. Ta kontrolna točka je namreč zelo prometna, zato moramo zagotoviti varnost tudi vam. Če se boste izjave udeležili, vas prosimo tudi, da sami poskrbite za vso potrebno zaščitno opremo in ob svojem prihodu ne ovirate operativnega dela.

Vljudno vabljeni in hvala!