Sorodne objave

 

Od jutri, 8. julija, začnejo veljati nove spremembe odloka o ukrepih na državni meji. Po novem bo vročanje odločb o karanteni na določenih mejnih prehodih s Hrvaško in Madžarsko in na letališču Brnik možno le med 6. in 22. uro. Jasneje so v odloku določena tudi dokazila, ki jih oseba predloži mejnim organom. Dvolastniki ali najemniki zemljišč v obmejnem območju pa bodo lahko po novem vstopali brez testa na covid-19.

Še naprej bodo osebe, ki izpolnjujejo pogoje za izdajo odločb o karanteni po tem odloku, lahko vstopale v Slovenijo le na določenih mejnih prehodih oziroma kontrolnih točkah:

  • Gruškovje, Obrežje, Metlika in Jelšane na meji s Hrvaško,
  • Pince na meji z Madžarsko in
  • mejni prehod za mednarodni zračni promet Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (Brnik).

Na novo se določa, da mora Ministrstvo za zdravje na kontrolnih točkah zagotoviti javne uslužbence za izdajo in vročanje odločb med 6. in 22. uro. Izjema je le mejni prehod Obrežje, kjer bodo ti uslužbenci prisotni 24 ur in bodo odločbe o karanteni vročali neprekinjeno.

Več informacij v sporočilu za javnost na portalu GOV.SI: Vročanje odločb o karanteni na določenih mejnih prehodih le med 6. in 22. uro

Semafor covid 19 karantena da ali ne 08072020Povezane vsebine

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije (Ur. list RS, št. 95/20, 7. 7. 2020)

Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 83/20, 86/20, 88/20, 90/20 in 93/20 - neuradno prečiščeno besedilo)

Najpogostejša vprašanja in odgovori glede prehajanja državne meje

Zbir vseh informacij glede prehajanja državne meje med epidemijo zaradi koronavirusa