Sorodne objave

 

Ta teden se slovenska policija pridružuje vseevropski akciji z naslovom Pozornost naj bo na cesti (v angl. Focus on the road), ki jo koordinira ROADPOL (evropska mreža prometnih policij) in je namenjena ozaveščanju voznikov o nevarnosti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Z aktivnostmi bomo v tem času sodelovali tudi pri ROADPOL-ovih dnevih prometne varnosti (v angl. Roadpol Safety Days), ki bodo potekali vse do 22. septembra. Obe akciji bomo predstavnikom medijev podrobneje predstavili v sredo, 16. septembra 2020, ob 11. uri, in sicer na nekdanji cestninski postaji Log (v smeri proti Primorski).

Izjavo za javnost bo podal predstavnik Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi. Policisti Specializirane enote za nadzor prometa in Urada za informatiko in telekomunikacije GPU pa bodo pokazali specializirano policijsko vozilo za nadzor prometa, zlasti tovornega. Tokratni poostreni nadzor bo namreč namenjen preverjanju uporabe mobilnih telefonov med vožnjo tudi pri voznikih tovornih vozil. Nazadnje bomo opozorili še na t. i. dan brez smrtnih žrtev v prometnih nesrečah, ki bo letos po vsej Evropi potekal v četrtek, 17. septembra (v preteklih letih je akcija potekala pod imenom Edward).

Roadpol novinarska konferenca logoObenem bo ROADPOL na ta dan, 16. septembra, ob 14. uri, organiziral on-line mednarodno novinarsko konferenco, s katero bodo odprli ROADPOL-ove dneve varnosti. V živo jo boste lahko ob 14. uri spremljali na javno dostopni povezavi: https://youtu.be/zHu30-vAbDc

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Povezane vsebine

Kadar voziš, ne uporabljaj telefona!

ROADPOL - European Roads Policing Network