Sorodne objave

 

Danes se je začela preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. K odgovorni in varni udeležbi v prometu pozivajo tudi znani obrazi: "Zaradi vožnje pod vplivom alkohola lahko vse življenje obžalujete en sam trenutek nepremišljenosti!"

Znane Slovenke in Slovenci se z osebnimi sporočili obračajo na vas

Slovenija se uvršča med države, kjer je poraba alkohola na odraslega prebivalca med najvišjimi v Evropi. Ta po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije znaša 12,6 litrov čistega alkohola na prebivalca nad 15 let, alkohol v prometu pa je še vedno kriv za tretjino smrtnih žrtev. Znani obrazi so zato posneli kratka osebna sporočila, v katerih pozivajo k odgovornemu ravnanju: Boštjan Nachbar, Ajda Rotar Urankar, Irena Yebuah Tiran, Rebeka Simonič Fink, Bernarda Žarn in Goran Hrvaćanin v kratkih osebnih sporočilih ozaveščajo slovensko javnost o visokih tveganjih zaradi vožnje pod vplivom alkohola in drugih prepovedanih substanc. Nujno je, da za volan, na motor, moped ali kolo sedemo trezni, opozarjajo slovenski vplivneži. Zaradi udeležbe v prometu pod vplivom alkohola lahko namreč vse življenje obžalujete en sam trenutek nepremišljenosti, še opozarjajo.

Policisti od danes poostreno nadziramo vaše psihofizično stanje

Od 6. do 15. novembra 2020 bomo policisti po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore psihofizičnega stanja voznikov. Preverjali bomo vožnjo pod vplivom alkohola, poleg tega pa bomo izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu.

S klikom na sliko si oglejte osebna sporočila znanih obrazov, ki pozivajo: Za volan vedno le trezni!

Bernarda

Bostjan

Goran

Irena

Rebeka

Ajda