Sorodne objave

 

Tudi Muzej slovenske policije se danes, 3. decembra 2020, pridružuje praznovanju Prešernovega rojstnega dne, ki se v Sloveniji od leta 2000 obeležuje kot poseben kulturni praznik pod imenom Ta veseli dan kulture. V sodelovanju z Nacionalnim forenzičnim laboratorijem in drugimi enotami Policije in Ministrstva za notranje zadeve smo ob tej priložnosti na ogled postavili razstavo Forenzika v Sloveniji – 70 let spominov.

Logotipi Ta veseli dan kulture

Razstava, katere avtor je dr. Dorijan Keržan, nas popelje od skromnih začetkov kriminalistične tehnike in forenzike po drugi svetovni vojni do enega najmodernejših evropskih forenzičnih laboratorijev, v katerem deluje pet vrhunskih oddelkov: Oddelek za daktiloskopijo, Oddelek za preiskave dokumentov, Oddelek za fizikalne preiskave, Oddelek za kemijske preiskave in Oddelek za biološke preiskave.

20201130 153441

Panoji in različni predmeti so razstavljeni v zunanjih izložbah stavbe Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani, kjer beležimo začetke delovanja našega forenzičnega laboratorija.

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19 ste vabljeni k ogledu razstave v e-obliki: Forenzika v Sloveniji – 70 let spominov

Povezane vsebine

Muzej slovenske policije

Nacionalni forenzični laboratorij