Sorodne objave

 

V nacionalni akciji Alkohol, ki je potekala med 7. in 31. decembrom 2020, smo policisti po vsej državi poostreno preverjali, ali so cestnoprometni udeleženci vozili pod vplivom alkohola.

In rezultati? V tem obdobju smo odredili 19.496 alkotestov, od katerih je bilo 516 pozitivnih, 36 voznikov pa je preizkus odklonilo. Začasno je bilo odvzetih tudi 477 vozniških dovoljenj in pridržanih 21 voznikov motornih vozil, v 187 primerih pa je bilo odstopljeno od pridržanja.

 alkotest

Med nadzorom psihofizičnega stanja voznikov smo preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu.

Mesec december je znan po številnih prometnih nesrečah, ki jih prepogosto povzročijo opiti vozniki. Zloraba alkohola v prometu botruje vsaki tretji smrtni žrtvi na slovenskih cestah in premnogim poškodbam. Poleg nadzorstvenih aktivnosti smo zato skupaj z Ministrstvom za zdravje in Javno agencije RS za varnost prometa tudi letos, v času epidemije, voznike na cestah opozarjali o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi.

Povezane vsebine

Alkohol ubija, največkrat nedolžne