Sorodne objave

 

V dvotedenski akciji Varno brez telefona, ki je potekala od 25. januarja do 7. februarja 2021, smo ustavili 3.590 voznikov, ki so med vožnjo uporabljali telefon.

Policija se je med 25. januarja in 7. februarjem pridružila nacionalni preventivni akciji za ozaveščanje o tveganjih uporabe mobilnega telefona v prometu. V tem času smo policisti po vsej Sloveniji poostreno nadzirali uporabo naprav in opreme, ki ovirajo voznike med vožnjo, kot tudi uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov. Ugotovili smo 3.590 kršitev nedovoljene uporabe telefona med vožnjo, pri čemer smo 903 kršiteljem izrekli opozorilo.

logo 16 9 01 intro

V policiji znova opozarjamo, da motnje pozornosti zaradi uporabe mobilnega telefona dokazano povečujejo tveganje za nastanek prometnih nesreč. Zato skupaj z ostalimi partnerji v akciji, Agencijo za varnost prometa, DARS-om, Zavodom Varna pot, Zavodom Vozim, Zavodom Reševalni pas, AMZS in Zvezo združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije pozivamo: "Klic, sporočilo, všeček ali objava na družbenih omrežjih lahko počakajo. Za volanom ne bodite za ekranom, v prometu ne bodite na spletu!"

Povezane vsebine

Do 7. februarja poteka akcija za večjo prometno varnost Varno brez telefona