Sorodne objave

 

V policiji smo pripravili aplikacijo Vstop v Slovenijo, da bi omogočili čim bolj enostavno in transparentno potovanje v tujino in v Slovenijo. Namenjena je potnikom, ki potujejo v našo državo, vstopajo vanjo z namenom tranzita čez ozemlje Slovenije ali pa se odločajo za odhod iz države na podlagi izjeme.

Enter Slovenia primer

Uporaba aplikacije Vstop v Slovenijo ni obvezna, gre zgolj za pripomoček, ki potnikom olajšuje razumevanje izjem, ki jih z vsakokratnimi odloki določa Vlada RS. 

V spletni aplikaciji posameznika vodimo po posameznih korakih skozi namen potovanja in izjeme, ki so podrobno obrazložene. Navedeni so tudi dokumenti, s katerimi se lahko dokazuje upravičenost do uveljavljanja izjem, in dokazila, ki jih je treba predložiti ob vstopu.

Potniki po izbiri razloga potovanja vnesejo še svoje osebne podatke, pri čemer se kreira obrazec v formatu PDF, ki si ga lahko nato natisnejo ali shranijo na svoji (mobilni) napravi. Obrazec (v fizični ali elektronski obliki) lahko uporabnik pokaže ob mejni kontroli ali ob kontroli v notranjosti države, s čimer bo prispeval k lažji in hitrejši kontroli.

Podatki, ki jih posamezniki vnesejo v aplikacijo, se ne uparjajo, kontrolirajo ali shranjujejo, ampak se takoj po nastanku obrazca v PDF avtomatično izbrišejo.

Trenutno je aplikacija dostopna v slovenskem in angleškem jeziku.

Povezane vsebine

Prehajanje državne meje med epidemijo koronavirusa

Vse najpomembnejše informacije, pravila in napotki, ki jih potniki potrebujejo ob prehajanju meja med epidemijo novega koronavirusa, predstavitev ukrepov, ki ob tem veljajo, opis vseh izjem in pregled držav, ki so uvrščene na rdeči seznam, so objavljene tudi na: Prehajanje meja