Sorodne objave

 

Najnovejše dopolnitve Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, ki so začele veljati danes, 12. marca 2021, prinašajo spremembo kontrolne točke kategorije B na meji z Italijo. Namesto dosedanje kontrolne točke na Erjavčevi ulici bo med 6. in 21. uro obratovala kontrolna točka Nova Gorica (Solkan).

Nekaj sprememb pa je tudi na rdečem seznamu držav, in sicer so pri državah članicah EU oziroma schengenskega območja spremembe pri Danski, Grčiji, Italiji in Španiji. Pri tretjih državah ni sprememb.

Več informacij v sporočilu za javnost Ministrstva za notranje zadeve

Povezane vsebine

Vse najpomembnejše informacije, pravila in napotki, ki jih potniki potrebujejo ob prehajanju meja med epidemijo novega koronavirusa, predstavitev ukrepov, ki ob tem veljajo, opis vseh izjem, seznam kontrolnih točk in pregled držav, ki so uvrščene na rdeči seznam, so objavljene tudi na: Prehajanje meja

Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 30/2021, 4. 3. 2021)

Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 35/2021, 11. 3. 2021)

Brezplačno testiranje pri vstopu v Slovenijo iz Italije