Sorodne objave

 

Z novim odlokom, ki se začne uporabljati v četrtek, 15. julija 2021, se ukinjajo seznami držav in izenačujejo pogoji za vstop v Slovenijo. Odslej bo za vse veljal pogoj PCT (prebolevniki, cepljeni ali testirani). Enak pogoj bo veljal tudi za potnike v tranzitu čez ozemlje Slovenije v drugo državo ter za mednarodni tovorni in potniški promet, vendar za slednje šele po 15. avgustu.

Sprememba z dne 14. 7. 2021!

Po 15. avgustu 2021 bo pogoj PCT obvezen tudi za vse tranzitne potnike in voznike tovornih vozil. Do takrat pa velja prehodno obdobje, ko se za tranzit in mednarodni transport dovoli vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu in brez pogoja PCT. Več informacij v sporočilu za javnost: Uvedeno prehodno obdobje glede novih pogojev za tranzit

 

Dokazila bodo lahko tudi evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države.

Prav tako bosta po novem možni le še dve izjemi za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in negativnega testa, in sicer za dvolastnike in otroke, mlajše od 15 let, v spremstvu starša oziroma skrbnika.

Podrobnejše informacije v sporočilu Ministrstva za notranje zadeve

Povezane vsebine

Prehajanje meja

Ukrepi za zajezitev širjenja okužb

Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 109/21)