Sorodne objave

 

V včerajšnjem maratonu nadzora hitrosti, ki je potekal na 514 lokacijah po vsej Sloveniji, so policisti skupaj ugotovili 1.082 kršitev.

Od tega so na kraju ustavili 856 voznikov, od katerih je bilo 318 voznikov opozorjenih, 76 tujih voznikov je moralo globo plačati na kraju, ostalim so bili izdani plačilni nalogi. Hkrati lahko 226 voznikov v prihodnjih dneh pričakuje obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti oziroma plačilni nalog,  saj je bila v njihovih primerih prekoračitev ugotovljena na samodejnih merilnikih hitrosti, vozniki pa v nadaljevanju niso bili ustavljeni.

Večino prekoračitev hitrosti so policisti ugotovili v naseljih, kar 778 kršitev. Izven naselja je bilo ugotovljenih 162 kršitev, na avtocestah in hitrih cestah pa 142 kršitev.

V Policiji ocenjujemo, da je včerajšnji nadzor pozitivno vplival na umirjanje hitrosti na naših cestah in splošno prometno varnost, saj nismo obravnavali nobene prometne nesreče, v kateri bi se osebe hudo telesno poškodovale. Obravnavanih pa je bilo deset prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in 64 prometnih nesreč,  pri katerih je nastala le materialna škoda.

Žal pa moramo poročati o smrtni prometni nesreči, ki sicer ni bila povezana z neprilagojeno hitrostjo. Tragična nesreča se je zgodila na zavarovanem prehodu čez železniško progo v Ljubljani. 

Policisti zato znova pozivamo: spoštujte cestnoprometne predpise, vozite odgovorno in previdno!

Povezane vsebine

Hitrost - počasneje je varneje!

Stop! Prednost ima življenje - pravila, ki veljajo na nivojskih prehodih ceste preko železniške proge

Prometna varnost