Sorodne objave

 

Pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica se je danes udeležil videokonferenčne okrogle mize o nasilju v družini in aktivnostih policij na tem področju.

slika pomočnika generalnega direktorja policije Jože Senica, ki se je udeležil videokonferenčne okrogle mize o nasilju v družini

Francosko predsedstvo Svetu EU, ki je organiziralo okroglo mizo, je predstavilo priročnik z dobrimi praksami evropskih policij pri preprečevanju nasilja v družini in odzivanju nanj. Udeleženci okrogle mize, tudi slovenski predstavnik, so podprli cilje priročnika, to je preprečiti nasilje nad ženskami, izboljšati sprejem in oskrbo žrtev ter ustrezno zaščititi žrtev nasilja v družini. Priročnik bodo redno posodabljali, postal pa naj bi skupno orodje vseh držav članic, inštitucij in pristojnih organov.

slika udeležencev videokonferenčne okrogle mize o nasilju v družini

V slovenski policiji področju obravnave nasilja v družini posvečamo zelo veliko pozornosti, saj gre za kompleksna kazniva dejanja, ki zahtevajo poseben pristop in obravnavo. Pri tem najprej strmimo k ukrepom za zaščito žrtev. Z nevladnimi organizacijami, ki delujejo na tem področju, in z drugimi organi pa smo dejavni tudi pri ozaveščanju družbe o nesprejemljivosti teh nasilnih kaznivih dejanj.

slika udeležencev videokonferenčne okrogle mize o nasilju v družini

Povezane vsebine

Nasilje v družini - informacije o postopku na policiji