Sorodne objave

 

Policijska akademija razpisuje izvedbo obdobnega izpopolnjevanja občinskih redarjev v letu 2022. Usposabljanje bo potekalo od 5. do 9. septembra 2022 v policijskem vadbenem centru v Gotenici. Prijave so možne do 8. avgusta 2022.

Čas in kraj izvajanja

Usposabljanje bo potekalo od 5. do 9. septembra 2022, v prostorih in na območju Policijske akademije GPU, Vadbenega centra Gotenica (Gotenica 1, 1338 Kočevska Reka)

Vključitev v usposabljanje

V program obdobnega izpopolnjevanja se lahko vključi kandidat/-ka, ki je opravil/-a preizkus strokovne usposobljenosti za opravljanje del in nalog občinskega redarja/-ke ter se s tem usposobil/-a za opravljanje del in nalog občinskega redarja/-ke, oziroma kandidat/-ka, ki je pridobil/-a nacionalno poklicno kvalifikacijo občinski redar/občinska redarka.

Pogoji za vključitev

Kandidat mora ob prijavi na usposabljanje izpolnjevati naslednje pogoje:

  • splošne pogoje, ki jih določa Zakon o javnih uslužbencih (Ur. l. RS, št. 56/2002 s kasnejšimi spremembami in dopolnitvami),
  • pogoje po Zakonu o občinskem redarstvu in Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o občinskem redarstvu,
  • na podlagi drugega odstavka 98. člena Zakona o organiziranosti in delu v policiji (Ur. l. RS, št. 15/13 s spremembami) mora občina s policijo skleniti medsebojno pogodbo za izvedbo strokovnega usposabljanja, obdobnega izpopolnjevanja in preizkusa znanja.

Način prijave

Prijavo mora vložiti odgovorna oseba občinske uprave, pri kateri je kandidat zaposlen, do 8. avgusta 2022. Pošlje jo na naslov Policijska akademija, Rocenska 56, 1211 Ljubljana - Šmartno ali elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Pri prijavi naj se pod zvezo sklicuje na "Občinski redar".

Kaj mora vsebovati prijava?

Izpolnjen obrazec za prijavo mora vsebovati:

  • podatke o prijavitelju (naziv, naslov, ime in priimek odgovorne osebe, telefon, e-naslov in podpis prijavitelja),
  • podatke o kandidatu (ime, priimek, datum rojstva, naslov, telefon, e-naslov in podpis kandidata).

V primeru večjega števila prijav organizator kandidate razporedili v dodaten termin, ki bo določen glede na število prijav. Odgovorna oseba prijavitelja bo o razporeditvi kandidata pravočasno obveščena.

Kandidatom, ki bodo izrazili potrebo po namestitvi, bo ta omogočena v objektih Ministrstva za notranje zadeve, skladno s prostorskimi možnostmi.

Udeleženci usposabljanja bodo o točnem kraju in času izvedbe usposabljanja pravočasno obveščeni.

Če je treba med naročnikom in organizatorjem skleniti novo pogodbo o ureditvi medsebojnih razmerij v zvezi z organizacijo in izvedbo usposabljanj, izpopolnjevanj in preizkusa znanja občinskih redarjev, naročnik o tem obvesti organizatorja do 23. maja 2022.

Dodatne informacije

Dodatne informacije o javni objavi lahko dobite pri policijski inšpektorici Slavici Gostiša na telefonski številki: 01 514 70 76.

Povezane vsebine

Osnovno strokovno usposabljanje in preizkus znanja za opravljanje nalog občinskega redarstva