Sorodne objave

 

Včeraj imenovana nova ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav sta po današnji primopredaji poslov danes, 2. junija 2022, podala skupno izjavo za javnost.

IMG 1418

Nova ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je v današnji izjavi poudarila, da je funkcijo ministrice kot strokovnjakinja sprejela predvsem z namenom, da ministrstvo z organoma v sestavi ponovno vrnemo v roke stroki in ljudem: "V zadnjih dveh letih smo bili priča osebni diskreditaciji vrhunskih strokovnjakov s področja preiskovanja kaznivih dejanj, samo zato, ker so ostali zvesti stroki. Bili smo priča pravnemu razgrajaštvu in barbarstvu v podobi odlokov. Tega mračnjaškega obdobja je konec." Njena izjava je podrobneje povzeta v sporočilu za javnost Ministrstva za notranje zadeve .

IMG 1517

Videoposnetek izjave mag. Boštjana Lindava

Mag. Boštjan Lindav se je ministrici za notranje zadeve mag. Tatjani Bobnar zahvalil za izkazano zaupanje. Dejal je, da se bo s svojimi sodelavci v prvi vrsti zavzemal za povrnitev zaupanja v slovensko policijo. Pri tem je poudaril, da si bo prizadeval za dvig strokovnosti policije ter njeno nepristransko delovanje, seveda ob spoštovanju visokih standardov integritete, temeljnih človekovih pravic in svoboščin, kakor tudi za učinkovito zagotavljanje varnosti kot pomembne dobrine sodobne družbe. Skupaj z ministrico in sodelavci ter v sodelovanju z obema reprezentativnima sindikatoma policije in našimi stanovskimi organizacijami se bo trudil ustvarjati dobre pogoje za delo policistov, in sicer "z odprtim in socialnim dialogom za rešitve oz. predloge za izboljšanje statusa policista in vzpostavitev kariernega sistema."

"Zavzemal pa se bom tudi za odpravo vseh anomalij in odločitev, ki so bile za institucijo škodljive, njihov učinek pa dolgoročen. Zato bo na ključna delovna mesta treba vrniti strokovnjake. Gre za vračanje k pravemu poslanstvu policije, to je k skrbi za varnost ljudi. Policija mora delovati nepristransko, strokovno in zakonito. Vpliv politike pa v njej nima prostora," je še dodal in zaključil: "Tako državljani kot zaposleni smo na svoji koži v zadnjih dveh letih občutili, kako izgleda, če policiji vlada politika, in tega si ne želimo nikoli več."

Povezane vsebine

Dr. Olaj razrešen, za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovan mag. Boštjan Lindav