Sorodne objave

 

V. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav je z 20. junijem 2022 na delovno mesto namestnika generalnega direktorja policije imenoval mag. Roberta Ferenca iz vodstva policije.

Dosedanji namestnik generalnega direktorja policije Janez Rupnik ostaja v vodstvu policije in bo zadolžen za pripravo pravnih podlag in tehničnih rešitev za naloge z različnih področij, med drugim tudi s področja varovanja državne meje ter s področja obravnave nasilja v družini. Glede na izkušnje in znanje bo njegova pomoč izjemno dobrodošla tudi v procesu izobraževanja kandidatov za policiste.

Danijel Lorbek, dosedanji direktor Uprave uniformirane policije, je bil premeščen v vodstvo policije, kjer bo poleg drugih nalog opravljal naloge s področja varovanja državne meje in izobraževanja kandidatov za policiste. Za vodenje uprave je mag. Lindav začasno pooblastil pomočnika direktorja Marka Gašperlina, med njegovo odsotnostjo pa ga bo na tej funkciji začasno nadomeščal pomočnik direktorja Božidar Štemberger.