Sorodne objave

 

V. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav je z 28. junijem 2022 v vodstvo policije premestil dosedanjega namestnika generalnega direktorja policije mag. Stanislava Vrečarja, ki bo poleg ostalih nalog zadolžen za iskanje rešitev pri odpravljanju administrativnih ovir in iskanje organizacijskih rešitev za učinkovitejše delo v posameznih enotah.

Z istim dnem je mag. Lindav za vodenje Službe generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi pooblastil Uroša Lepošo iz vodstva policije, za vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada v Upravi kriminalistične policije pa dosedanjega vodjo preiskave Boštjana Mlačnika, višjega kriminalističnega inšpektorja – preiskovalca.

Dr. Igor Lamberger, dosedanji vodja Službe generalnega direktorja policije, in dr. Petra Grah Lazar, dosedanja direktorica Nacionalnega preiskovalnega urada, sta bila premeščena v vodstvo Generalne policijske uprave na delovni mesti policijskih svetnikov. Poleg drugih nalog bosta opravljala naloge s področja reševanja zaostankov pri preiskovanju kaznivih dejanj, predvsem s področja gospodarske kriminalitete na policijskih upravah, in glede na ugotovitve pripravljala strategije za njihovo odpravo.

V. d. generalnega direktorja policije s tem sestavlja ekipo najožjih sodelavcev, ki jim zaupa in s katerimi bo lahko skupaj uresničeval najpomembnejše cilje policije pri zagotavljanju visoke stopnje varnosti.