Sorodne objave

 

V ponedeljek in torek, 29. in 30. avgusta 2022, bo na Bledu potekal 17. Strateški forum Bled, mednarodno srečanje predstavnikov več držav, zato bo ponekod na Gorenjskem občasno povečan in oviran promet.

Posebnega prometnega režima ne bo, ponekod bodo le kratkotrajne zapore prometa

Poseben prometni režim v času strateškega foruma ni predviden. Na določenih mestih bodo promet urejali policisti, vzpostavljene pa bodo kratkotrajne mobilne zapore prometa.

Zaradi varovanih kolon s policijskim spremstvom bo občasno povečan promet na relaciji Ljubljana-Brnik-Bled-Bohinj.

Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, naj upoštevajo navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.

Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom?

Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod. Na cesti v in zunaj naselja to storijo z ustavitvijo zunaj ceste, na avtocesti pa se pomaknejo na skrajni desni rob voznega pasu. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdeče-modro lučjo. Taka vozila je tudi prepovedano prehitevati in se jim priključiti.

Povezane vsebine

Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom?