Sorodne objave

 

Policisti ponovno opozarjamo na kroženje elektronskega sporočila, ki prejemnika sporočila obtožuje izmišljenih kršitev v povezavi s pornografijo.

Primer laznega e sporocila

Eden od primerov takšnih lažnih sporočil, ki lahko v nadaljevanju vodijo v izsiljevanje

Gre za lažen dopis, na katerem so omenjene razne javne ustanove (slovenska policija, tožilstvo, Europol), kot podpisniki pa so lažno navedeni njihovi predstojniki, na primer generalni direktor policije, tožilstva, notranja ministrica ipd.

Opozarjamo, da gre za lažna sporočila, ki jih spletni goljufi pošiljajo na večje število elektronskih naslovov z namenom vzpostavitve kontakta, v nadaljevanju pa se izmišljene kršitve še stopnjujejo, saj želijo spletni goljufi od prejemnikov pridobiti denarna sredstva.

Spletni goljufi želijo z zlorabo imen in simbolov javnih institucij poslano sporočilo prikazati kot bolj legitimno in s tem prejemnika prestrašiti, da bi dejansko nakazal denarna sredstva.

Kaj je najbolje storiti v primeru prejema takšnega sporočila?

Če ste prejeli takšno elektronsko sporočilo, vam predlagamo, da ga obravnavate kot vsako drugo neželeno pošto, se nanj NE odzivate oziroma ga izbrišete iz elektronskega predala.

 

Več informacij o značilnostih in ravnanju s tovrstnimi lažnimi sporočili si lahko preberete tudi v prispevku portala Varni na internetu: Sporočilo policije, da bodo proti vam sprožili sodni pregon

Nekaj primerov lažnih elektronskih sporočil, ki so jih številni uporabniki spleta v zadnjih mesecih prejeli v svoje poštne predale

Povezane vsebine

Ste prejeli takšen e-mail? Pozor, sporočilo je lažno, podpisi vodstvenih delavcev policije in ministrstva pa ponarejeni

Varni na internetu