Sorodne objave

 

Na današnji novinarski konferenci na Ministrstvu za šolstvo in šport so predstavniki šolskega ministrstva, Direktorata za promet na Ministrstvu za promet, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter policije skupaj predstavili svoje preventivne aktivnosti v cestnem prometu ob začetku šolskega leta.

IMG 2637

Aktivnosti policije je predstavil Boštjan Smolej iz Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi.

IMG 2655

Več v zvočnem posnetku (mp3)  


Kot je še poudaril Smolej, je zagotavljanje varnosti otrok v prometu ena najpomembnejših nalog policije, ne le v prvih septembrski dneh, temveč med celim letom. "Za zagotavljanje in izboljšanje varnosti otrok in mladostnikov v prometu je vloženega veliko dela. Policisti med letom opravijo več kot 3000 kontrol organiziranih prevozov otrok, bodisi v ali iz šole, ali pa na izlete. Za vzgojo in izobraževanje najmlajših opravijo več kot 2000 delovnih ur, več kot 1000 delovnih ur pa za sodelovanje pri izvajanju kolesarskih izpitov. Ves trud in čas, ki sta vložena, sta seveda poplačana, če so naši otroci na cestah varni."


Staršem in voznikom policisti svetujejo:

Starši!

Te in prihodnje dni čim več časa namenite prometnovarnostni vzgoji otrok! Preverite, kaj vaši otroci znajo in zmorejo, ne le na šolski poti, ampak tudi na sprehodu, na kolesu ali v avtomobilu. Pri tem ne pozabite, da z lastnim ravnanjem dajete zgled svojim otrokom!

Pri prevozu otroke dosledno zavarujte z varnostnimi pasovi oziroma jih prevažajte zavarovane v ustreznih sedežih. Tudi sami se vedno pripnite!

 

Vozniki!

Kot udeleženci v prometu bodite na otroke in njihovo nepredvidljivost še posebej pozorni! Temu prilagodite tudi način svoje vožnje. Še posebej bodite pozorni v bližini vrtcev in šol ter krajev, kjer se morda otroci igrajo (npr. na ulicah, na parkiriščih ...).

 

IMG 2671