Sorodne objave

 

Na ožjem in širšem območju policijskega vadbenega in oskrbnega centra v Gotenici ter na lokacijah v Kočevski Reki, v Novih Lazih in Mrzlem Studencu, na Mlaki pri Kočevju, na Borovcu pri Kočevski Reki, na Ravnah, Brigi in v Primožih bo od 6. do 7. junija 2007 potekal peti letni preizkus vodnikov in službenih psov policije za splošno in specialistično uporabo.

Preverjanje usposobljenosti vodnikov službenih psov in delovnih sposobnosti psov za opravljanje policijskih nalog iz vseh policijskih enot v Sloveniji organizira Oddelek za šolanje službenih psov Policijske akademije v sodelovanju z Upravo uniformirane policije Generalne policijske uprave.

Vodniki s psi za splošno uporabo se bodo preizkusili v štirih disciplinah: sledenju, poslušnosti, terenskem preizkusu ter v izžrebani disciplini. Vodniki s psi za specialistično uporabo (za odkrivanje prepovedanih drog in eksploziva) pa se bodo preizkusili v pregledovanju terena, vozil, objektov in v poslušnosti.

Na preizkusu bodo sodelovali tudi predstavniki Carinske uprave Republike Slovenije, Ministrstva za pravosodje Republike Slovenije, Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, udeležil pa se ga bo tudi predstavnik Ministrstva za notranje zadeve Republike Hrvaške.


Spoštovani novinarji!

Vabimo vas, da si v sredo, 6. junija 2007 (od 6. do 18. ure), in v četrtek, 7. junija 2007 (od 6. do 14. ure), v policijskem vadbenem in oskrbnem centru Gotenica in njegovi okolici ogledate potek preizkusa v različnih disciplinah. V četrtek, 7. junija ob 17. uri, pa ste vabljeni tudi na zaključek usposabljanja z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo pokalov, medalj in priznanj najboljšim.

Za ogled tekmovanja pokličite vodjo preizkusa usposobljenosti vodnikov in službenih psov policije Marka Medveška iz Oddelka za šolanje službenih psov policije v Policijski akademiji, in sicer na telefonsko številko: 041/760-403.