Sorodne objave

 

V Oddelku za šolanje službenih psov, ki deluje znotraj Policijske akademije, je od februarja letos potekalo usposabljanje za policiste vodnike in šolanje službenih psov za splošno uporabo. Posneli smo video – vabljeni k ogledu!

Osnovnega tečaja se je udeležilo devet udeležencev, od tega šest vodnikov, ki so si zaradi starosti prejšnjega psa v izšolali drugega psa, in trije novi vodniki.

V okviru osnovnega tečaja so opravili še usposabljanje iz veterine, osnov kinologije, uporabe prisilnih sredstev in izvajanja policijskih pooblastil. Skupaj s psi so izvajali različne vaje za sledenje, iskanje oseb na terenu, poslušnost, vodljivosti psa pri napadih idr. Pri usposabljanju so sodelovali tudi trije inštruktorji oddelka.

Usp vodnikov sluzb psov 2021 video1

 Uposabljanje policistov vodnikov in šolanje službenih psov

Vseh devet vodnikov službenih psov, ki so uspešno opravili vse preizkuse, bo tako v prihodnje lahko pomagalo pri operativnem delu policije. Vodniki bodo s svojimi psi delo opravljali na policijskih postajah vodnikov službenih psov Celje in Ljubljana, na Policijski postaji vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, v Specializirani enoti za nadzor državne meje in v enotah vodnikov službenih psov Kranj, Nova Gorica in Murska Sobota.

Usp vodnikov sluzb psov 2021 video3

Vodniki lahko psa pri delu na terenu uporabljajo z nagobčnikom ali brez nagobčnika, izšolani pa so za sledenje, iskanje oseb na terenu in v objektih, varovanje javnih prireditev in druge naloge.

Povezane vsebine

Oddelek za šolanje službenih psov

Delo s službenimi psi