Sorodne objave

Galerija 18. marec 2022
 

Na letošnjem 35. tekmovanju Slovenske vojske in Policije v teku na smučeh, ki je bilo 14. januarja 2006 na Pokljuki, je sodelovalo poleg 21 vojaških ekip tudi deset policijskih ekip in ekipa Hrvaške vojske.

Tekmovanja so se udeležile ekipe iz Policijske uprave Kranj, Ljubljana, Krško, Novo Mesto, Maribor, Koper, Nova Gorica, Policijske akademije, Specialne enote in Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave. V ženski konkurenci, kjer je sodelovalo enajst ekip je tekmovala tudi ekipa policistk iz Policijske uprave Ljubljana.

Tekmovanje je potekalo v lepem sončnem vremenu z obilico snega in dobro pripravljeno progo. Tekmovalci so se na 10 kilometrov dolgi smučini, tekmovalke na 5 km, morali spopadati s številnimi ovirami - plazenje pod ovirami, terensko smučanje, gorski tek, prevoz poškodovanca v reševalnem čolnu, metanju bombe in streljanju.

Policijske ekipe so se na tekmovanju dobro odrezale, saj je bila med moškimi patruljami v generalni razvrstitvi najboljša Specialna enota Generalne policijske uprave, na sedmem mestu pa patrulja Policijske uprave Kranj. Patrulja policistk iz Policijske uprave Ljubljana je v generalni razvrstitvi zasedla tretje mesto.

V kategoriji policijskih ekip je bila uvrstitev naslednja:

  1. Specialna enota GPU,
  2. PU Kranj,
  3. PU Nova Gorica,
  4. Policijska akademija,
  5. PU Ljubljana,
  6. PU Koper,
  7. PU Novo Mesto,
  8. PU Maribor,
  9. Uprava uniformirane policije GPU in
  10. PU Krško.

 

P1130056

Tekmovanje svojih varovancev je na Pokljuki spremljal tudi generalni direktor policije Jože Romšek, ki je najboljšim policijskim ekipam podelil medalje.


P1130026

Tekmovalci so bili oblečeni v bele maskirne obleke in opremljeni z avtomatskimi puškami.


P1130020

Streljali so leže na avtomatske biatlonske tarče na razdalji 50 m


P1130049

Številna udeležba