Sorodne objave

 

V policijskem vadbenem in oskrbnem centru v Gotenici se je 23. junija 2006 uspešno končal četrti dvodnevni letni preizkus vodnikov in službenih psov policije za splošno in specialistično uporabo.

Preizkus, ki ga je organiziral Oddelek za šolanje službenih psov v Policijski akademiji, je potekal v širšem območju goteniškega centra (v Kočevski Reki, na Novih Lazah in Mrzlem Studencu, na Mlaki pri Kočevju, na Borovcu pri Kočevski Reki, na Ravnah, Brigi in v Primožih).

Udeležilo se ga je 26 vodnikov s psi za splošno uporabo in 7 vodnikov s psi za specialistično uporabo iz vseh policijskih uprav, sodelovalo pa je tudi 12 vodnikov s psi iz slovenske vojske, carinske uprave, ministrstva za pravosodje in hrvaškega ministrstva za notranje zadeve, ki pa so tekmovali izven konkurence.

Vodniki s psi za splošno uporabo so se preizkusili v štirih disciplinah: sledenju, poslušnosti, terenskem preizkusu ter v izžrebani disciplini, ki je bila tokrat pregled objekta. Terenski preizkus je obsegal tri kilometre teka s psom in premagovanja ovir, streljanje z orožjem v osebni zadolžitvi v prisotnosti službenega psa ter obrambo brez nagobčnika. Vodniki s psi za specialistično uporabo (za odkrivanje drog in eksploziva) pa so se preizkusili v pregledovanju terena, vozil, objektov in v poslušnosti. Preizkusne discipline so bile sestavljene tako, da so ponazarjale dejansko delo vodnika in psa na terenu.

Po besedah organizatorja in vodje preizkusa Marka Medveška iz Policijske akademije je preizkus pokazal zelo dobro usposobljenost vodnikov službenih psov in delovnih sposobnosti psov za opravljanje policijskih nalog. Priznanja, medalje in pokale so najboljšim ob zaključku preizkusa podelili direktor Uprave uniformirane policije GPU Danijel Žibret, vodja Sektorja splošne policije v UUP GPU Janez Ogulin, pomočnik direktorja Policijske akademije Zdenko Renko, vodja Sektorja uniformirane policije PU Kranj Simon Vindiš in vodja Oddelka za izpopolnjevanje in usposabljanje v Gotenici Peter Ješelnik.


Rezultate objavljamo v pripetih datotekah:


FOTOGRAFSKI UTRINKI:
preiskusPsov06 0064

preiskusPsov06 0187

preiskusPsov06 0335

preiskusPsov06 0734

preiskusPsov06 0905

preiskusPsov06 1083