Na zaprosilo Interpola Wiesbaden objavljamo fotografijo neznanega ženskega trupla, ki so ga našli 4. novembra 2001, in sicer na državni cesti št 23. med krajema Saulgrub in Bad Bayersoinen.

Umorjena je bila na krut način, saj je bil obraz popolnoma deformiran; vendar je tamkajšnjim strokovnjakom uspelo izdelati sliko s približno podobo.

Neznana ženska je visoka 161 cm, stara med 40 in 50 let, vitke postave, rjavih las, kostanjevih oči, z luknjicami v ušesih in bradico na tilniku. Ko so jo našli, je bila oblečena v usnjen črn ženski suknjič, znamke "Move-la Matta", črnosive hlače številke 38 s preklanim spodnjim delom v dolžini 20 cm, znamke "jessica" in vijoličasto srajco z dolgimi rokavi številke 36 iste znamke. Obute je imela vijoličaste usnjene čevlje s krokodiljim vzorcem številka 37, z 10 centimetrov visokimi petami, znamke "Giarda Gabriella".


att3


Po pregledu trupla in zobovja nemška policija predvideva, da ženska izhaja iz držav bivše Jugoslavije ali Albanije. Prav tako naj bi bila dalj časa v Italiji in nato v Nemčiji. Ker preiskave v Italiji in Nemčiji do sedaj niso dale rezultata, nemška policija prosi za pomoč tudi slovenske medije in slovensko javnost.

Za posredovanje indicev, ki bi pomagali pri prijetju storilca tega zločina, je nemška policija razpisala nagrado 5.000 EUR.

Vse, ki bi karkoli vedeli o tem, ali ki bi prepoznali osebo oziroma oblačila na slikah, prosimo, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo, na številko 113 ali na anonimno brezplačno številko 080-1200.


att1


att2


att

 


Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi