Sorodne objave

 

Vsebinam referatov današnjega strokovnega posveta z naslovom Zaščita in pomoč policistom je v Policijski akademiji v Tacnu prisluhnilo sto udeležencev. Uvodni nagovor je imel v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek.

 

 MG 9666

 MG 9665

 

Med drugim je povedal naslednje: "Policistke in policisti opravljate zelo zahtevne naloge 24 ur na dan in 365 dni na leto. Pri tem se srečujete z različnimi primeri in situacijami, zaradi katerih vam ne uide tudi kakšna prebedena noč. Deležni ste tako pohval kot tudi graj, pa čeprav v večini primerov niste pravi naslovnik ... Današnji posvet je točka na naši poti, na kateri se malo ustavimo in ozremo, da  ugotovimo, kaj  še moramo storiti, da bosta policistka in policist na terenu vedela, da ju razumemo, da vemo, kako se počutita pri delu in da ju seznanimo s tem, kam in kako se obrniti po pomoč."

Celoten govor  

Na posvetu, ki so se ga udeležili kadroviki, inštruktorji praktičnega postopka, vodje različnih služb in enot, predstavniki sindikata ter drugi, so si sledile predstavitve referatov z naslovi:

- Ogroženi delavci v policiji,
- Pravna varnost policistov,
- Dosedanja praksa psihosocialne pomoči,
- Možnosti psihosocialne pomoči policistom,

- Napadi na policiste - tuje in domače raziskave,
- Psihosocialna pomoč - primera iz prakse,
- Vloga policijskega vikarja pri zaščiti in pomoči policistom
 MG 9656 1