Sorodne objave

 

Z današnjem dnem se zaključuje štiridnevno usposabljanje policijskih zaupnikov. Tokratnega usposabljanja so se udeležili tudi policisti, ki so pri svojem delu morali uporabiti najhujša prisilna sredstva ali pa so doživeli travmatično situacijo.

Pri usposabljanju je že drugo leto zapored sodeloval mednarodno priznani in uveljavljeni policijski psiholog prof. dr. Roger Solomon skupaj s finskim kolegom Juho Jaevelinom, pridružili pa so se jima tudi psihologi, zaposleni v policiji in na notranjem ministrstvu.

IMG 9790

Kot je ob današnjem zaključku usposabljanja med drugim povedala namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, so temelj varnosti in zaupanja občanov v policijo zadovoljni delavci, ki jim sistem, v katerem delajo, nudi ustrezno podporo in pomoč, ko jo potrebujejo. "Zato je pohvalno, da so psihologi in policijski zaupniki zelo zavzeti za medsebojno pomoč sodelavcem, ki se pri svojem rednem delu srečujejo s travmatičnimi dogodki. Želja po usposabljanjih, ki jih imamo na tem področju, je velika, kar nam zagotavlja, da bodo psihologi in policijski zaupniki dobro poskrbeli za policiste v njihovih najbolj kritičnih trenutkih." Da so slovenski policijski zaupniki zares predani pomoči svojim kolegom, je izpostavil tudi dr. Solomon, ki je prav tako pozdravil prizadevanja in aktivnosti tako vodstva slovenske policije kot vseh sodelujočih psihologov, zaupnikov in ostalih na tem področju, s čimer se lahko pohvalijo le redke policije po svetu. 

Projekt policijskih zaupnikov, pri katerem psihološko pomoč nudijo policisti, ki v svojem okolju in kolektivih uživajo ugled in spoštovanje ter imajo veliko operativnih izkušenj, predstavlja nadgradnjo projekta 24-urne psihološke interventne pomoči za policiste, ki smo jo uvedli s 1. decembrom 2009.