Sorodne objave

 

Vodstvo civilne misije EUPM (European Union Police Mission) v Bosni in Hercegovini je v petek, 3. junija 2011, v Sarajevu svečano podelilo medalje policistom, ki sodelujejo v tej misiji. Med šestnajstimi prejemniki sta bila tudi slovenska policista.

Salkic Novak

 Medaljo evropske varnostne in obrambne politike (EVOP) za predano delo misiji sta od vodje misije Stefana Fellerja prejela Ernest Salkić in Grega Novak, ki delata v tej misiji od januarja letos.


V imenu poveljnika civilnih operacij CPCC (Civilian Planning and Conduct Capability) Hansjörga Haberja je prisotne nagovorila predstavnica CPCC Cristina Stepanescu, nekoč tudi sama udeleženka te misije.

Slovesnosti so se udeležili visoki predstavniki političnega življenja Bosne in Hercegovine, predstavniki mednarodne skupnosti in visoki predstavniki policij držav, ki sodelujejo v misiji. Iz Slovenije sta se podelitve udeležila predsednik izbirne komisije MNZ za policijo Branko Celar in vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek. Ob tej priložnosti sta se srečala tudi z namestnikom vodje misije Domenicom Paterno in se pogovarjala o delu misije v BiH v prihodnje.

Slovenska policija v tej misiji sodeluje s štirimi policisti na različnih policijskih nalogah, tako v Federaciji Bosne kot tudi v Republiki Srbski.