Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek je danes, 4. januarja 2011, sprejel dva policista, ki odhajata na delo v mednarodno civilno misijo EUPM (European Union Police Mission) v Bosno in Hercegovino.

IMG_8302

Z leve proti desni: predsednik izbirne komisije MNZ za policijo Branko Celar, Grega Novak, generalni direktor policije Janko Goršek, Ernest Salkić in vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Vladimir PocekNa misijo odhajata:

  • policijski inšpektor Grega Novak iz Vadbenega centra Gotenica v okviru Centra za izpopolnjevanje in usposabljanje v Policijski akademiji, ki je v policiji zaposlen od leta 1994. Leta 2008 in 2009 je že bil v misiji EULEX na Kosovu. V misiji bo opravljal delo na delovnem mestu svetovalca za kriminaliteto;
  • višji policist inštruktor Ernest Salkić iz Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Ljubljana, ki je v policiji zaposlen od leta 1992. Leta 2002 in 2003 je že bil v misiji UNMIK na Kosovu ter leta 2006 in 2007 v misiji OVSE v Srbiji. V misiji bo opravljal delo na delovnem mestu svetovalca za kriminaliteto.


V tej misiji slovenska policija sodeluje že od leta 2002. Poslej bo v njej imela pet policijskih strokovnjakov.