Sorodne objave

 

Po dvotedenskem praktičnem delu danes, 17. junija 2011, 51 slušateljev zaključuje kriminalistični tečaj. Slovesnosti ob zaključku praktičnega dela se je udeležil tudi generalni direktor policije Janko Goršek.

BR0 5255m

Foto: Branimir Ritonja


Praktičnega dela se je udeležilo 51 tečajnikov, od tega 49 iz vrst policije, predstavnica obrambnega ministrstva ter predstavnika iz carine in Inštituta za kriminologijo ljubljanske Pravne fakultete. Med 13. in 16. junijem so se usposabljanja udeležili tudi trije predstavniki Slovenske vojske. Med udeleženci je bilo 28 kriminalistov in policistov, ki že imajo določena znanja iz področja kriminalistike in status pooblaščenih uradnih oseb.

IMG 8949

V praktično usposabljanje, s katerim so udeleženci pridobili osnovna praktična znanja in spretnosti, ki jih bodo potrebovali za odkrivanje in preiskovanje kriminalitete, so se vključili predstavniki različnih organizacijskih enot policije, kot so strokovnjaki iz Uprave kriminalistične policije in Sektorjev kriminalistične policije posameznih policijskih uprav, strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, Letalske policijske enote, Specialne enote (policisti potapljači in bombna enota), inštruktorji Vadbenega centra Gotenica, vodniki službenih psov, pa tudi zunanji strokovnjaki iz pravosodja in Inštituta za pravosodno medicino ljubljanske Medicinske fakultete.

IMG 8961

V štirinajstih dneh praktičnega tečaja so udeleženci pod vodstvom inštruktorjev kriminalistične policije obravnavali letalsko nesrečo, policijske ukrepe in procesna dejanja ter preiskovanje gospodarske kriminalitete in korupcije. Preiskovali so tudi premoženjska kazniva dejanja, oborožen rop, samomor, nesrečo in druge primere sumljive smrti, opravili pa so tudi ogled kraja eksplozije, požiga in ekološke kriminalitete.

IMG 8906

Slovesnosti ob zaključku kriminalističnega tečaja se je udeležil tudi generalni direktor policije Janko Goršek, ki je v svojem govoru izpostavil pomembnost skupinskega dela in novim kriminalistom ter drugim udeležencem želel uspešno delo.

BR0 5162m

Foto: Branimir Ritonja


Glej tudi:

Bodoči policisti kriminalisti ta teden začeli s praktičnim urjenjem (10. 6. 2011)