Sorodne objave

 

S simbolično predajo plastičnih zamaškov smo danes, 12. julija 2011, zaključili večmesečno humanitarno akcijo v pomoč nekdanjemu kandidatu za policista 34-letnemu Dušanu Ruparju iz Krške vasi pri Brežicah.

IMG 9959

Dušan se je ponesrečil pred devetimi leti, ko je med opravljanjem nalog policije prišel v stik z visoko napetostjo. Zaradi vnetja službene uniforme je po več kot tretjini telesa utrpel hude opekline. Ko se je poskušal rešiti, ga je elektrika ponovno udarila in ob hudem udarcu si je težko poškodoval hrbtenico. Dve poškodovani vretenci sta ga priklenili na invalidski voziček.

Nesreča Dušanu ni vzela volje za nove izzive. Da bi se z boljšim invalidskim vozičkom z njimi lažje spoprijel, smo se zato zaposleni v policiji, notranjem ministrstvu in inšpektoratu za notranje zadeve vključili v akcijo zbiranja plastičnih zamaškov, katere pobudnik je bil Matej Markovič, sicer uslužbenec Centra za usposabljanje pri Slovenski vojski. Na pomoč je priskočilo tudi Policijsko veteransko društvo Sever za Primorsko in Notranjsko, ki je pod vodstvom gospoda Fabia Steffeta organiziralo dobrodelno strelsko tekmo.

V humanitarno akcijo, ki je trajala od 10. novembra lani do 13. junija letos, so se vključili zaposleni iz vseh policijskih enot po Sloveniji. Skupaj smo zbrali kar 1920 kilogramov zamaškov.

NM

Kot je ob današnjem dogodku dejal generalni direktor policije Janko Goršek, je Dušan Rupar dokazal, da lahko ob tragičnih preizkušnjah svojim željam sledi le človek z močno voljo.

Ko se človek znajde v stiski, je največja vrednota topel občutek spoznanja, da v tej nesreči ni sam, pa je ob tej priložnosti poudarila sekretarka območnega združenja Rdečega Križa Ljubljana Anita Caruso. V verigi zbiranja zamaškov je sodelovalo ogromno ljudi in ti so ustvarili moč humanosti, ki je presegla vse, kar je materialno, je še dejala ter izrekla pohvalo vsem, ki so sodelovali v akciji.

Zbranim je nekaj besed namenil tudi Dušan Rupar in opomnil, da se življenja in njegovih lepot zaveš šele takrat, ko stojiš na tanki meji med življenjem in smrtjo. Ni pomembno, kolikokrat padeš, ampak kolikokrat vstaneš, je še dejal in se vsem, ki so prispevali k nakupu novega invalidskega vozička tudi zahvalil.

IMG 9867

V policiji smo že večkrat dokazali, da znamo pomagati tistim, ki nas najbolj potrebujejo in jim tudi z majhnimi dejanji vrniti nasmeh na obraz. Pred dvema letoma smo se tako pridružili akciji Podari igračo in nasmeh in v policiji organizirali zbiranje igrač za prikrajšane otroke, decembra lani pa smo zbirali igrače in šolske pripomočke za otroke iz socialno ogroženih družin skupaj z obema reprezentativnima policijskima sindikatoma, Mednarodnim policijskim združenjem (IPA), Društvom kriminalistov Slovenije in predstavniki Rdečega križa Slovenije. Pomoč ljudem v stiski je najvišja vrednota policistov, zato si bomo za tovrstne akcije prizadevali tudi v prihodnje.