Sorodne objave

 

Zaposleni v Policiji in na Ministrstvu za notranje zadeve RS smo v decembrskih dneh organizirali akcijo zbiranja igrač in šolskih pripomočkov za otroke iz socialno ogroženih družin ter jih danes, 22. decembra 2010, predali Rdečemu križu Slovenije.

IMG 8190

Gre za lepo ohranjene igrače in šolske pripomočke, ki so jih naši otroci že prerasli, otrokom iz socialno ogroženih družin pa bodo morda priklicale nasmeh na obraz. Zbrali smo jih skoraj poln kombi. V imenu zaposlenih jih je sekretarki Območnega združenja Rdečega Križa Ljubljana Aniti Caruso predala namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.

bobnar

Mag. Tatjana Bobnar


O tej priložnosti je dejala, da smo zaposleni s to akcijo želeli polepšati prihajajoče praznike tistim otrokom, ki so zaradi trenutne socialne stiske prikrajšani za veselje prednovoletnega obdarovanja. "Tudi v preteklosti smo že večkrat dokazali, da znamo ljudem priskočiti na pomoč tudi v svojem prostem času. In prav je tako. Ljudje si moramo med seboj pomagati, kajti tudi za nas morda skromno dejanje je lahko za nekoga neprecenljivo in spodbuda za premostitev težkega življenjskega obdobja. Za čarobnost v prednovoletnem času otroci ne bi smeli biti prikrajšani, zato upamo, da bomo z našimi igračami, s tem našim skromnim izrazom solidarnosti, vsaj nekaterim od njih priklicali nasmeh na obraz," je še dodala Bobnarjeva.

IMG 8213

Akcijo zbiranja igrač smo izvedli skupaj z obema reprezentativnima policijskima sindikatoma in v sodelovanju z Združenjem policijskih šefov Slovenije, Mednarodnim policijskim združenjem (IPA) in Društvom kriminalistov Slovenije.