Sorodne objave

 

Fundacija Interpol Copperscup je letos že enajstič pripravila mednarodno jadralno regato organov pregona, ki poteka vsaki dve leti v nizozemskem regatnem centru Medemblik. Regate, ki je potekala od 17. do 23. septembra, sta se tako kot pred dvema letoma tudi letos udeležili dve slovenski ekipi.

DSC02608

Organizatorji so pripravili pet tekmovalnih dni, vsak dan pa so bili na sporedu trije plovi. Prva dva dneva sta bila v znamenju kvalifikacij. Vseh 32 jadrnic (velikosti od 34 do 40 čevljev) se je borilo z uvrstitev med 16 najboljših oz. v t. i. zlati razred, drugih 16 ekip pa je tekmovalo v srebrnem razredu. Prvi slovenski ekipi je, tako kot pred dvema letoma, uspel veliki met in se je uvrstila v zlati razred, medtem, ko je druga ekipa z nekaj smole pristala v t. i. srebrnem razredu.

Zastave

Po kvalifikacijah so sledili trije tekmovalni dnevi. V teh dneh so se menjavala obdobja sončnega vremena in dežja s temperaturami okrog 16°C. Tudi letos je bilo vetra v izobilju, saj je vsak dan pihalo med 15 in 25, zadnji dan pa tudi do 30 vozlov.

ekipa a

Po treh napornih dneh je prva ekipa, ki je tekmovala v zlatem razredu, osvojila 10. mesto, s tem je za dve mesti izboljšala rezultat izpred dveh let. Druga ekipa pa je v srebrnem razredu osvojila odlično 3. mesto, kar pomeni, da je svoj predlanski rezultat izboljšala za kar 11 mest.

coln

Čoln nizozemske policije


Slovenski policisti, ki so se udeležili regate, so po končanem tekmovanju dejali, da je bila udeležba na regati v celoti uspešna in da so napredovali v vseh pogledih. "Z veliko željo, požrtvovalnostjo in s skupnim ciljem smo ustvarili ekipni duh, v katerem smo se borili na vsakem obratu, z barko, vetrom in s samim seboj," je dejal vodja ekipe Zoran Kosi, sicer iz Policijske uprave Murska Sobota.

pokal

"Vsi žulji, odrgnine, modrice in razbita kolena so pozabljeni. Ohranili smo ekipni duh in postali prijatelji. Vračamo se z novimi izkušnjami, novimi poznanstvi, boljšim rezultatom in pokalom za osvojeno tretje mesto v skupni razvrstitvi t. i. srebrnega razreda," je še dodal Kosi.

DSC02638

Preberite tudi:

Slovenski policisti se bodo udeležili jadralne regate na Nizozemskem