Sorodne objave

 

Slovenska policista na Kosovu sta se na povabilo pripadnikov Slovenske vojske 26. decembra 2011 udeležila proslave ob slovenskem prazniku samostojnosti in enotnosti. Slovesnost je potekala v bazi KFOR - Villagio Italia, le streljaj od mesta Peć.

02

Zbrane sta s svojim obiskom počastila obrambna ministrica dr. Ljubica Jelušič in načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alojz Šteiner.

316

Slovesnosti sta se udeležila dva predstavnika slovenske policije, Boštjan Smolej in Aleksander Bračko, oba iz misije EULEX, ki naloge opravljata v regiji Peć. Drugi pripadniki slovenske policije, ki delujejo na Kosovu, so praznike preživeli s svojimi družinami v domovini.

283

Obrambna ministrica dr. Ljubica Jelušič.je v svojem nagovoru izpostavila, da slovenski vojaki na Kosovu pomagajo tamkajšnjim prebivalcem preživeti praznične dni v miru in upanju na prihodnost, ko morda ne bo več potrebna prisotnost mednarodnih mirovnih sil. Kot je dejala, vojaki in policisti tu pridobivajo zelo dragocene izkušnje. Vsem je zaželela in svetovala, da poskrbijo za lastno varnost, da bi ostali zdravi in bi se takšni tudi vrnili domov.

Na proslavi so nekaterim pripadnikom Slovenske vojske, ki delujejo v okviru mirovne misije KFOR, podelili tudi priznanja in medalje.

188

Po proslavi se je  ministrica v okviru neformalnega druženja srečala in pogovorila s pripadniki Slovenske vojske in policije, s čimer se je končal praznični obisk naših pripadnikov mirovnih misij na Kosovu. V neformalnem druženju so policisti in vojaki obrambni ministrici predstavili način in naravo dela v mirovnih misijah na Kosovu.

 

Preberite tudi: