Sorodne objave

 

Spoštovani motoristi! Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je izjemno pomembna, zato vas vabimo, da se udeležite preventivnih aktivnosti, na katerih vam bomo policisti svetovali, kako bolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

 Nasveti za večjo varnost motoristov

Aktivnosti za izboljšanje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil v letu 2012 


Za večjo varnost motoristov bomo policisti tudi letos organizirali več preventivnih aktivnosti, ki bodo potekale od aprila do avgusta. Poleg tega bomo sodelovali na številnih drugih dogodkih, kjer bomo skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov itd. motoristom svetovali, kako naj najbolje poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Objavljamo seznam trenutno znanih aktivnosti, ki pa ga bomo sproti dopolnjevali (vse manjkajoče informacije bodo pravočasno objavljene). Svetujemo vam, da redno spremljate naše spletne strani, in se pravočasno seznanite z načrtovanimi preventivnimi dogodki na območju svoje policijske uprave (PU).


PU Ljubljana

 • 7. april 2012 ob 9. uri (parkirišče pred TC moto shop, Leskoškova 12, Ljubljani): prireditev Varno z motorjem. Motoristi se boste lahko udeležili različnih aktivnosti. Ob 10. uri bo blagoslov motorjev, ob 11. uri varna vožnja pod vodstvom policistov inštruktorjev Policijske uprave Ljubljana, ob 12. uri boste lahko osvežili svoje znanje prve pomoči, ob 13. uri pa se bo predstavilo Mestno redarstvo. Pri organizaciji prireditve sodelujejo tudi člani IPA moto kluba Slovenije - skupina Ljubljana ter policisti Policijske uprave Ljubljana.
 • 21. april 2012 med 10. in 14. uro (na gimnazijskem igrišču pri Občini Trbovlje): Zveza šoferjev in avtomehanikov Trbovlje organizira preventivno prireditev v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet, na kateri bodo sodelovali tudi trboveljski policisti. Motoristom bodo svetovali o varni udeležbi v cestnem prometu.
 • 22. april 2012 med 10. in 15. uro (na dvorišču avtomehanike Kveder v Lukovici): policisti bodo motoristom svetovali o varni udeležbi v cestnem prometu, od blizu pa boste lahko spoznali tudi policijsko delo in opremo, ki jo policisti uporabljajo pri opravljanju svojih nalog. Na dogodku bodo sodelovali tudi gasilci, predstavniki centrov požarne varnosti, zdravniki reševalci in drugi.
 • 26. maj 2012 med 9. in 16. uro (Športni park Vrhnika): policisti Policijske postaje Vrhnika bodo sodelovali na preventivni prireditvi Dan varne vožnje na Vrhniki - Policijska izkušnja kot nasvet, ki jo soorganizira motoklub Nauportus Vrhnika. Policisti bodo izvajali teoretično in praktično izpopolnjevanje motoristov ter druge preventivne dejavnosti. Regionalna cesta R-II velja kot ena od priljubljenih tras motoristov proti Primorski, zato bomo s tovrstno prireditvijo in sodelovanjem z moto klubom Nauportus poskušali prispevati k večji varnosti ob začetku motoristične sezone.


PU Kranj

 • 14. april 2012 med 10. in 14. uro (pred trgovskim centrom Mercator Kranj Primskovo): Motoklub IPA sekcije Slovenija, PU Kranj in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Kranj organizirajo preventivno prireditev Vaša izkušnja - naš nasvet - varno v življenje. Gre za poseben projekt na začetku motoristične sezone, kjer se bodo obiskovalcem, poleg vseh služb, ki sodelujejo pri reševanju prometnih nesreč, pridružili tudi ponudniki motornih koles in opreme, prav tako pa bodo imeli motoristi priložnost, da na pripravljenem motopoligonu pod budnim očesom policista inštruktorja nadgradijo svoje znanje upravljanja motornega kolesa.
 • 5. maj 2012 med 10. in 15. uro (parkirni prostor na Dovjem poleg spomenika Jakoba Aljaža, tik ob državni cesti, Mojstrana): kranjski policisti motoristi bodo sodelovali na t. i. žegnanju motornih koles na Dovjem, ki mu bo sledila relacijska vožnja udeležencev prireditve v Kranjsko Goro in Planico. Prireditev organizira Moto klub IPA sekcije Slovenija.
 • 27. maj 2012 med 10. in 16. uro (pred občino Gorenja vas-Poljane) bo potekala t. i. moto točka, na kateri bodo poleg policistov sodelovali še gasilci in reševalci, ki bodo motoristom predstavili preventivne vsebine za večjo prometno varnost.
 • 9. junij 2012 med 10. in 16. uro (prireditveni prostor moto zbora v Žireh): preventivni dogodek v okviru organizacije Moto zbora Sairach (Žiri). Policisti Policijske postaje Škofja Loka bodo motoristom svetovali o varni vožnji in uporabi ustrezne zaščitne opreme, predstavili bodo tudi opremo za nadzor prometa. Sodelovali bodo tudi predstavniki službe nujne prve pomoči.
 • 16. junij 2012, med 10. in 14. uro (parkirišče pred OŠ Žirovnica): Občina Žirovnica in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Žirovnica v sodelovanju s Postajo prometne policije Kranj, Policijsko postajo Jesenice, AMD žirovnica in drugimi organizirata trening varne vožnje za voznike koles z motorjem in program 'jumicar', ki bo otrokom omogočil, da se bodo na poligonu skozi igro seznanili s cestno prometnimi predpisi in nevarnostmi, ki prežijo na cesti. Vabljeni vsi vozniki koles z motorjem, ki se lahko pripeljejo tudi s svojimi mopedi in skuterji. Zagotovljen bo tudi skuter, s katerim bo na pripravljenem poligonu možno opraviti trening varne vožnje pod nadzorstvom policijskega inštruktorja.


PU Maribor

 • 14. april 2012 med 10. in 14. uro (na športnem igrišču OŠ Voličina): policisti bodo v sodelovanju z Moto klubom Ruperški abohi v okviru prireditve Policijska izkušnja kot nasvet pripravili več preventivnih aktivnosti za motoriste, v okviru katerih bodo lahko utrdili svoje znanje osnovnih prvin varne vožnje z motornim kolesom.
 • 6. maj 2012 ob 9.30 uri (Pernica): policisti bodo v okviru prireditve Policijska izkušnja kot nasvet pripravili več preventivnih aktivnosti za motoriste, v okviru katerih bodo lahko utrdili svoje znanje osnovnih prvin varne vožnje z motornim kolesom.
 • 19. maj 2012 (Jakob - uro in kraj bomo naknadno objavili): mariborski policisti bodo v sodelovanju s Šolo vožnje Oman v okviru prireditve Policijska izkušnja kot nasvet pripravili več preventivnih aktivnosti za motoriste, v okviru katerih bodo lahko utrdili svoje znanje osnovnih prvin varne vožnje z motornim kolesom.


PU Koper

 • 31. marec 2012 ob 9. uri (1. skupina) in ob 14. uri (2. skupina) (zbor na Postaji prometne policije Koper, Spodnje Škofije 18): koprski prometni policisti pripravljajo preventivno delavnico Bolj pripravljen motorist, bolj varen motorist, v okviru katere boste motoristi lahko pridobili veliko nasvetov o tem, kako učinkovito poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu, nato pa se boste skupaj s policisti odpeljali na teren, kjer vam bodo policisti pokazali nevarne odseke in točke. Udeležba je možna le s predhodno prijavo (do 23. marca 2012).
 • 7. april 2012 med 9. in 13. uro (Črni Kal, na postajališču ob stari cesti za Ljubljano): na preventivni prireditvi Varna točka bodo policisti Policijske postaje Koper in Postaje prometne policije Koper motoristom svetovali o prvinah varne vožnje.
 • 21. april 2012 med 9. in 17. uro (na poligonu Adria Classic podjetja Tomos): policisti bodo prikazali svoje delo na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa. Veliko pozornosti bodo posvetili predvsem nevarnostim, ki jim botruje prisotnost alkohola in drog v cestnem prometu.
 • 27. april 2012 ob 9. uri (na parkirišču pred poslovno-trgovskim centrom Primorka): preventivno aktivnost organizira Postaja prometne policije Koper, sodelovali pa bodo reševalci, gasilci in predstavniki Slovenske vojske. Udeleženci si bodo lahko na poligonu ogledali varno vožnjo z motornimi kolesi in dobili veliko preventivnih nasvetov.


PU Celje

 • 31. marec 2012 med 9. in 16. uro (Avto poligon Ljubečna): policisti Postaje prometne policije Celje bodo v okviru preventivne prireditve Policijska izkušnja kot nasvet motoriste spomnili, kaj vse je pomembno za varno udeležbo v prometu. Prikazali bodo posamezne elemente varne vožnje in pojasnili pomen obvladovanja motornega kolesa. Letos bo za razliko od preteklih let prireditev enodnevna, Potekala  bo le v soboto, in sicer v dveh terminih, ob 10. in 13. uri. Na letošnjih preventivnih aktivnostih bo sodeloval tudi predstavnik nujne medicinske pomoči iz celjskega zdravstvenega doma, ki bo praktično prikazal prvo pomoč in snemanje čelade poškodovanim motoristom. Prav tako bodo prisotni tudi predstavniki Združenja Šoferjev in avtomehanikov, ki bodo udeležence seznanjali z informacijami o pridobivanju vozniškega dovoljenja in o ostalih aktualnih zadevah.
 • 15. april 2012 med 9. in 12. uro (avto poligon v Ločici pri Šempetru): policisti Postaje prometne policije Celje pripravljajo praktično usposabljanje za večjo varnost voznikov motornih koles in koles z motorjem.
 • 21. april 2012 med 9. in 12. uro (avto poligon v Ločici pri Šempetru): policisti Postaje prometne policije Celje pripravljajo praktično usposabljanje za večjo varnost voznikov motornih koles in koles z motorjem.
 • 6. maj 2012 ob 11. uri (poligon šole vožnje Relax v Otiškem vrhu): Policisti Postaje prometne policije Celje za motoriste pripravljajo vrsto zanimivih aktivnosti. Ob 11.30 bo inštruktor varne vožnje Brane Legan prikazal varno vožnjo z motornim kolesom, ob 12.30 bodo prvine varne vožnje prikazali še policisti motoristi, ob 13.15 si lahko ogledate simulacijo reševanja motorista v prometni nesreči, ob 13.45 pa si boste lahko tisti, ki še nimate izpita za motorno kolo, ogledali praktične vaje po programu usposabljanja za vozniški izpit A kategorije.


PU Novo mesto

 • 31. marec 2012 med 9.30 in 16. uro (Center varne vožnje Raceland, Krško): novomeški policisti bodo sodelovali pri preventivni akciji. V učilnici Centra varne vožnje bodo motoristi z inštruktorji varne vožnje obnovili znanja motorističnih osnov in dodatnih vrlin. Na stojnicah bo predstavljena varnostno-zaščitna oprema in izobraževalno gradivo s področja prometne varnosti. Obiskovalci boste lahko svoje spretnosti preizkusili na simulatorju varne vožnje, na poligonu pa boste lahko testirali zmogljivost lastnih motorjev. Po zaključenem teoretičnem in spretnostnem delu bo sledil še preizkus, testiranje in urjenje na pisti. Prireditev organizirajo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občin Brežice, Krško, Sevnica in Šentjernej, policisti Policijske uprave Novo mesto ter Center varne vožnje Raceland.


PU Nova Gorica

 • 31. marec 2012 ob 18. uri (Moto Klub Soča v Tolminu, ob poligonu na Logu pod nekdanjo vojašnico): teoretični del prireditve Moto delavnica 2012. Policist inštruktor varne vožnje motornih koles s Postaje prometne policije Nova Gorica bo udeležencem predstavil teoretični del varne vožnje in pripravo motornega kolesa za vožnjo. Reševalci Zdravstvenega doma Tolmin bodo prikazali nudenje prve pomoči poškodovanemu motoristu, predstavnik ene izmed zavarovalnic pa bo predstavil različne možnosti sklenitev zavarovanj za motoriste.
 • 21. april 2012 od 9. ure dalje (Cerkno - točen kraj bomo naknadno objavili: v okviru delavnice Policijska izkušnja kot nasvet bodo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica pripravili praktično usposabljanje za večjo varnost voznikov motornih koles in koles z motorjem. Zaradi slabe vremenske napovedi je dogodek odpovedan. Nov termin bo naknadno objavljen.
 • 5. maj 2012 med 15. in 18. uro (Moto Klub Soča v Tolminu, ob poligonu na Logu pod nekdanjo vojašnico): drugi, praktični del Moto delavnice 2012 bo potekal na poligonu, kjer se bodo motoristi lahko preizkusili in obnovili znanje za vožnjo motornega kolesa pred začetkom motoristične sezone, in sicer s pomočjo pripravljenih vaj med stožci. Istočasno bodo tako preverili tudi stanje svojih motorjev in ustreznost motoristične opreme ter zaščitnih sredstev. Prireditve se bo udeležil tudi Rok Mihelčič, državni prvak in prvak pokala Alpe-Adria v Supermoto za leto 2011, sicer po poklicu policist in inštruktor varne vožnje z motornimi kolesi.
 • 12. maj 2012 od 9.30 ure dalje (na poligonu pred vhodom v Salonit Anhovo): v okviru delavnice Policijska izkušnja kot nasvet bodo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v sodelovanju z moto skupino OK Riders pripravili praktično usposabljanje za večjo varnost voznikov motornih koles in koles z motorjem. Zaradi slabe vremenske napovedi je dogodek odpovedan. Nov termin bo naknadno objavljen.


PU Murska Sobota

 • 17. junij 2012 ob 9. uri (poligon prometno-varnostnega centra Španik, Noršinska ulica 8, Murska Sobota): tradicionalna prireditev ob začetku motoristične sezone v Pomurju. Motoristi se boste lahko udeležili predavanja s področja prometne varnosti, treninga varne vožnje na poligonu, kondicijske vožnje itd. Na ogled bodo postavljena tudi nova motorna kolesa, ki jih bo mogoče testirati. Poleg policistov Policijske uprave Murska Sobota bodo na prireditvi sodelovali še predstavniki Zavoda za izobraževanje Oranžna nit, Javne agencije RS za varnost prometa ter pomurskih moto klubov.&

 

Vljudno vabljeni!