Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek se je danes, 10. maja 2012, v Valbandonu na Hrvaškem udeležil že tradicionalne konference šefov policij pred začetkom turistične sezone, ki poteka z namenom vzpostavitve oblik tesnega policijskega sodelovanja in zagotavljanja varnega bivanja tujih državljanov na Hrvaškem.  Vsako leto namreč na hrvaški obali biva okoli devet milijonov turistov, od tega več kot milijon Slovencev.

DSC07815 zm

Nagovor generalnega direktorja policije Janka Gorška 


Na konferenci so sodelovali predstavniki policij Avstrije, Češke, Madžarske, Nemčije, Poljske, Makedonije, Ukrajine, Slovenije, Slovaške, Italije ter Bosne in Hercegovine (kot opazovalci). Udeleženci so se v okviru konference seznanili z rezultati projekta "Varna turistična sezona" v lanskem letu in s pripravami na letošnjo sezono na področju varnosti cestnega prometa, kriminalitete ter nadzora državnih meja.

Predstavniki Avstrije, Češke, Madžarske, Poljske, Slovenije, Srbije, Italije in Črne gore so izrazili pripravljenost, da bi tudi letos podpisali sporazum o sodelovanju, na podlagi katerega bodo policisti teh držav med letošnjo poletno sezono na Hrvaškem patruljirali skupaj s hrvaškimi policisti. Slovenija tako načrtuje, da bo v obdobju največje koncentracije slovenskih turistov na Hrvaško napotila dva slovenska policista, tako kot lani.

DSC07782 zm

Foto: MUP Hrvaška (Policijska uprava Istarska)