Sorodne objave

 

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek sta ob začetku novega šolskega leta obiskala Osnovno šolo Riharda Jakopiča v Ljubljani.

Otroke sta, skupaj z vrhunskima športnikoma, zaposlenima v policiji, Mitjo Petkovškom in Maticem Osovnikarjem, ter pomočnikom komandirja Policijske postaje Ljubljana Šiška Bojanom Horvatom in tamkajšnjim vodjem policijskega okoliša Andrejem Lampretom, pospremila tudi na varno pot v šolo.

IMG 4858

IMG 4864

IMG 4884

Ob prvem šolskem dnevu so vse oči uprte v otroke, ki stopajo v šolske klopi. Na vseh nas, predvsem pa na starših, je, da s pravilnim zgledom in ravnanji poskrbimo za njihov pravilen razvoj v družbi. Otroci se bodo dnevno srečevali z najrazličnejšimi oblikami udeležbe v prometu, kot pešci, kolesarji oz. potniki v motornih vozilih.

S pravilnim ravnanjem in dobrimi zgledi moramo otrokom že v zgodnjih letih privzgojiti smisel za previdno, strpno in pravilno udeležbo v prometu. Le tako bomo zagotovili, da bodo v prometu varni, previdni in strpni udeleženci. Zato bodimo vsi udeleženci v prometu previdni in skrbni do otrok, ki so velikokrat razigrani in z mislimi drugje, da ne bo prihajalo do tragičnih in pretresljivih dogodkov, predvsem pa skrbimo za njihovo obnašanje in znanje v prometu.

IMG 4831

Janko Goršek, generalni direktor policije, je otroke in starše opozoril na varnost na cesti: "Otrokom želim, da bi vsak njihov korak v šolo in domov minil varno. Hkrati pozivam starše, da s svojim lastnim zgledom otrokom dajejo jasno sporočilo, da je varnost na poti v šolo in iz nje eden najbolj pomembnih segmentov. Hkrati pa si želim, da bi občutek varnosti naših otrok veljal skozi vso leto."

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal pa jim je zaželela, da bi se čim bolj pridno učili: "Znanje je temelj uspeha v življenju. Zato šolarjem svetujem, da kar se da izkoristijo te dneve."

Aktivnosti policije ob prvem šolskem dnevu