Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek je danes, 11. julija 2012, sprejel slovenska policista, ki bosta med 23. julijem in 17. avgustom 2012 pomagala hrvaškim kolegom pri izvajanju policijskih nalog s slovenskimi državljani.

IMG_5037_zm

 Vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije Vladimir Pocek, policist Jože Sudac, policist Boštjan Pantner, generalni direktor policije Janko Goršek, predstavnica Sektorja za mednarodne policijske operacije mag. Anita Baltič


Slovenska policista bosta v sodelovanju s hrvaškimi policisti svoje naloge opravljala na območju primorsko-goranske in istrske policijske uprave. Sodelovala bosta pri policijskih dejavnostih, ki jih hrvaški policisti opravljajo v povezavi s slovenskimi državljani, predvsem pa omogočala hitrejšo komunikacijo s slovenskimi turisti ter dajala predloge glede obravnavanja slovenskih državljanov. Naloge bosta opravljala v sodelovanju s hrvaškimi policisti in po navodilih krajevno pristojnega komandirja policijske postaje. Slovenski državljani se lahko na policista obrnejo preko slovenskega veleposlaništva v Zagrebu ali preko posamezne policijske postaje, kjer bosta delovala (Pula, Poreč; Krk, Lošinj).

Boštjan Pantner, sicer pomočnik komandirja na Policijski postaji Šmarje pri Jelšah (Policijska uprava Celje), bo prvih 15 dni preživel s puljskimi policisti, preostala dva tedna pa s kolegi iz Poreča. Jože Sudac, sicer vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Metlika (Policijska uprava Novo mesto), pa bo najprej delal na Krku s tamkajšnjimi policisti, nato pa bo delavnike preživel s kolegi na Lošinju.


Generalni direktor slovenske policije Janko Goršek in vršilec dolžnosti glavnega ravnatelja hrvaške policije Dražen Vitez sta junija letos podpisala protokol o sodelovanju med turistično sezono. Tovrstna oblika skupnega sodelovanja je nadaljevanje lani začetega sodelovanja, ki se je izkazalo za uspešno in dobro sprejeto. S hrvaškimi bodo ob slovenskih sicer patruljirali še policisti 12 držav. To sodelovanje je namenjeno tudi promociji mednarodnega policijskega sodelovanja in kaže pripravljenost hrvaške policije za odprto in neposredno vključevanje tujih policistov v vsakodnevno delo.