Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger se je 22. in 23. novembra 2012 v Opatiji na Hrvaškem udeležil regionalnega sestanka šefov policij, na katerem so govorili o sodelovanju med državami.

IMG 4017

Kot so ocenili, operativno sodelovanje med policijami poteka odlično. V okviru srečanja so govorili predvsem o skupnih nalogah, težavah in rešitvah na področju kriminalistične policije, kjer so izpostavili pomen učinkovitega mednarodnega policijskega sodelovanja pri preprečevanju, odkrivanju in preiskovanju splošne kriminalitete, organizirane kriminalitete, trgovine z ljudmi in ekstremnega nasilja.

IMG 4007

IMG 4019

V pogovorih so obravnavali tudi sodelovanje mejnih policij in delo v okviru agencije Frontex, podani pa so bili tudi predlogi za okrepitev sodelovanja z državami regije. Sestanka so se poleg slovenskega direktorja udeležili še šefi policij Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Črne gore.

IMG 4014

Danes, 23. novembra, se je generalni direktor policije Stanislav Veniger posebej sestal še z ravnateljem hrvaške policije Vladom Dominićem, s katerim sta se pogovarjala o operativnem sodelovanju med policijama obeh držav, ki sta ga ocenila kot dobrega. Vsa odprta vprašanja se rešujejo sproti in na miren način. O dobrem sodelovanju pričajo tudi vsakodnevna srečanja in stiki na lokalni in regionalni ravni ter konkretni uspehi na področju zatiranja kriminalitete.

IMG 4013

 Sestanka v Opatiji sta se poleg Venigerja udeležila še direktor Uprave kriminalistične policije dr. Jurij Ferme in pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Marko Gašperlin.

DSC05256