Sorodne objave

 

V okviru vseevropske akcije, ki jo vodi Evropska zveza prometnih policij - TISPOL, bomo slovenski policisti v naslednjem tednu, med 10. in 16. decembrom 2012, po vsej državi, ne glede na vrsto cest, poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov.

Namen mednarodno usklajene akcije Alkohol/Droge, ki bo v obliki preverjanja psihofizičnega stanja voznikov potekala na območju celotne Evrope, je povečati varnost vseh udeležencev v cestnem prometu.

Začel se je namreč že t. i. veseli december, ki je zaradi nesreč, povezanih z alkoholom, med najbolj kritičnimi obdobji v letu. Voznike zato opozarjamo na tragične posledice vožnje pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi ter pozivamo k previdni, odgovorni in predvsem trezni vožnji!

Glavni nalogi policistov sta:

  • poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, zlasti v bližini gostinskih lokalov, diskotek in nočnih klubov ter drugih mest, kjer se pričakuje tovrstna problematika, in
  • poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola oz. nadzor nad točenjem mladoletnim osebam in vinjenim posameznikom, predvsem v različnih lokalih.

Policisti bodo iz prometa izločali voznike, ki bodo kljub zakonskim določbam in opozorilom vozili pod vplivom alkohola, mamil ali psihoaktivnih zdravil, s čimer želimo zagotoviti večjo stopnjo varnosti vsem drugim udeležencem v cestnem prometu.
 

Alkohol ubija, največkrat nedolžne