Sorodne objave

Muzejska dejavnost 12. oktober 2021
 

V tednu odprtih vrat muzejev, galerij in Kinoteke, ki ga med 5. in 10. marcem 2013 v sodelovanju s Skupnostjo muzejev Slovenije organizira Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, sodeluje tudi Muzej slovenske policije.

Teden odprtih vrat muzejev je sicer prvenstveno namenjen študentom, ki imajo v tem času ob predložitvi študentske izkaznice prost vstop v različne kulturne ustanove v Ljubljani in okolici.

V Muzeju slovenske policije (na Rocenski 56 v Tacnu v Ljubljani) pa omogočamo prost vstop vsem zainteresiranim (polnoletnim) osebam, vendar le po predhodni najavi dan prej na e-naslov kustodinje: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V kriminalističnem oddelku si lahko obiskovalci ogledajo številne zanimive zbirke: o krvnih in seksualnih deliktih, premoženjskih deliktih, akciji Sprava, ilegalnih prehodih preko državne meje, gospodarski kriminaliteti, ilegalnih drogah in druge. Poleg tega si je mogoče ogledati tudi oddelek o razvoju varnostnega sistema, ki prikazuje aktivnosti policije za samostojno in demokratično Slovenijo pod naslovom Človeka nikar.

Vljudno vabljeni!


Muzej slovenske policije

_MG_3163-1Več o samem programu Tedna muzejev, galerij in Kinoteke na spletni strani Študentske organizacije (ŠOU): Mesec kulture in v letaku 

letak 1

letak-2