Sorodne objave

 

Na današnji novinarski konferenci so organizatorji in policija predstavili navodila obiskovalcem tekem Eurobasketa 2013.

basketLokalni organizacijski odbor prvenstva, ki so ga zastopali vodja transporta Aleš Mesec, vodja varnosti Milan Germ, vodja prodaje vstopnic Jure Pezdirc, je v sodelovanju z vodjo Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi Alojzom Senčarjem predstavil podrobnosti in napotke z vidika varnosti, prometa, parkirišč, vstopov v dvorano in vstopnic.

Kot je pojasnil Alojz Senčar, "si v policiji želimo, da bi tekme minile mirno ter v duhu športnega in kulturnega navijanja. Ker moramo zagotoviti varnost vseh udeležencev športnih prireditev, bomo dosledno vztrajali pri spoštovanju javnega reda in miru. Zato vse obiskovalce pozivamo, naj na oglede tekem pridejo pravočasno in ne v alkoholiziranem stanju, naj navijajo v športnem duhu in naj se vzdržijo vsakršnega sovražnega izražanja mnenj o nasprotnikih."


Zvočni posnetek izjave predstavnika policije Alojza Senčarja (mp3)  

Zvočni posnetek izjave predstavnika varnostnikov Milana Germa (mp3)  

Lipko

Important information for visitors to Eurobasket 2013 in Slovenia

 

Kot je še poudaril Senčar, se je policija na varovanje evropskega košarkarskega prvenstva začela pripravljati že konec lanskega leta. Pri tem je intenzivno sodelovala tako z organizatorjem kot tudi z zasebnimi varnostnimi službami in varnostnimi organi vseh sodelujoči držav. V Slovenijo prihajajo tudi t. i. spotterji iz devetih držav, to so policisti opazovalci, ki intenzivno sodelujejo z navijaškimi skupinami. Ti bodo slovenskim policistom pomagali pri delu. Slovenski policisti pa bodo tesno sodelovali tudi s predstavniki Europola, agencije Frontex in DCAF-a.


Preberite tudi: