Sorodne objave

 

V Skopju se danes zaključuje že četrta delavnica o uporabi skupnih preiskovalnih skupin za potrebe boja proti trgovini z ljudmi na Zahodnem Balkanu, na kateri sodelujejo tudi strokovnjaki slovenskega notranjega ministrstva in policije.

20140709 143643

Projektni tim notranjega ministrstva in policije pod okriljem nacionalnega koordinatorja za boj proti trgovini z ljudmi je med 8. in 10. julijem organiziral že četrto delavnico v sklopu projekta Uporaba skupnih preiskovalnih skupin za potrebe boja proti trgovini z ljudmi na Zahodnem Balkanu na lokalni ravni (JIT THB WB), ki ga sofinancira Evropska komisija.

Namen delavnice je tožilcem in policistom iz Makedonije, ki delujejo na lokalni ravni, predstaviti koncept skupnih preiskovalnih skupin (JIT), njihovo uporabo, načine ustanovitve, obstoječo nacionalno in mednarodno zakonodajo, razložiti vlogo in možne oblike podpore Europola in Eurojusta pri ustanavljanju in izvajanju skupnih preiskovalnih skupin ter izvesti študijo primera.

20140709 132111

Na delavnici poleg članov projektnega tima predavajo tudi strokovnjaki s področja ustanavljanja skupnih preiskovalnih skupin iz Europola in Eurojusta. Udeleženci bodo na delavnici pridobili osnovno praktično znanje o ustanavljanju skupnih preiskovalnih skupin za potrebe učinkovitejšega boja proti trgovini z ljudmi.