Sorodne objave

 

Včeraj zvečer je večja skupina okoli sto oseb zasedla vozišče na mejnem prehodu Obrežje in tako policistom onemogočala izvajanje mejne kontrole. Policisti so v nadaljevanju vzpostavili javni red in mir ter 12 kršiteljem izdali plačilni nalog zaradi neupravičenega zadrževanja na mejnem prehodu.

Včeraj, 20. septembra 2015, je okoli 21. ure večja skupina okoli sto oseb, ki se je pred tem zadrževala v ograjenem prostoru, namenjenem osebam, ki želijo vstopiti v Slovenijo in za to ne izpolnjujejo pogojev, zasedla vozišče na mejnem prehodu Obrežje.

Kršitelji so se zadrževali na vozišču, nekateri so se tudi usedli in s tem zaprli promet preko mejnega prehoda ter policistom onemogočali izvajanje mejne kontrole.

Policisti so v nadaljevanju vzpostavili javni red in mir ter 12 kršiteljem izdali plačilni nalog zaradi neupravičenega zadrževanja na mejnem prehodu. Kršitelji so bili državljani Slovenije in Hrvaške.

Plačilni nalogi so bili tako izdani zaradi kršitve Zakona o nadzoru državne meje, in ne zaradi pomoči beguncem.

Četudi v policiji spoštujemo svobodo govora, pa obstaja vrsta načinov za izražanje prepričanja in za javna zbiranja, ki neposredno ne ogrožajo varnosti ljudi in ne ovirajo postopkov policije.

Zato ocenjujemo, da so bila dejanja aktivistov na mejnem prehodu Obrežje ob trenutno zelo povečanih obremenitvah policistov na meji vsaj nekorektna in neodgovorna do vseh tam vpletenih oseb.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi