Sorodne objave

 
Na prireditvi Motorsport Salon, ki je potekala med 19. in 21. marcem na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se je javnosti predstavila tudi policija. Letošnje vsebine so bile posvečene predvsem motoristom.

Videoposnetek z Motorsport Salona (velikost 35 MB)  (wmv) 

IMG 8018

Ker se v tem času začenja motoristična sezona, motoristi pa so med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, so bile tokratne vsebine namenjene zlasti motoristom.

IMG 7638

Obiskovalci so si lahko ogledali starodobni motor prikoličar nekdanje prometne milice, spretnostno vožnjo policistov motoristov na poligonu, motoristom pa smo namenili tudi nagradno igro. Med tistimi, ki so pravilno izpolnili vprašalnik in tako pokazali svoje znanje, bomo izžrebali štiri motoriste, ki bodo svoje izkušnje dopolnili s treningom varne vožnje v Policijski akademiji.

IMG 8142

Policisti so odgovarjali na številna vprašanja obiskovalcev, jim svetovali, kako poskrbeti za lastno varnost, in jim delili odsevnike za boljšo vidnost v prometu.

IMG 8003

Mnogi so se preizkusili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

IMG 7881

Vsi ljubitelji motornih vozil so lahko svoje sposobnosti preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom ter si ogledali različna policijska vozila in opremo policistov. Na ogled smo tako postavili policijska motorna kolesa, vozilo z videonadzornim sistemom Provida, specialno vozilo znamke Touareg, laserski merilnik hitrosti, alkotest in pripomoček za prisilno ustavljanje motornih vozil.

IMG 2986

Razstavni prostor policije na prireditvi Motorsport Salon si je v nedeljo ogledala tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.

IMG 7889

Precej zanimanja je bilo tudi za pogovor s kriminalistom. Ta je med drugim s predstavitvijo pripomočkov, ki jih uporabljajo nepridipravi, opozarjal na to, kako zavarovati svojo lastnino pred vlomi in tatvinami. Ogledati si je bilo mogoče tudi opremo za ogled kraja kaznivih dejanj.

 

Nasveti za večjo varnost motoristov

Poskrbite za varnost v cestnem prometu

 

Še več fotografij s prireditve Motorsport Salon ...