Sorodne objave

 

Kontingenta latvijskih in avstrijskih policistov, ki so slovenski policiji pomagali pri delu z migranti, sta danes, 7. januarja 2016, zapustila Slovenijo.

Včeraj, 6. januarja, se je z evalvacijskim sestankom zaključila misija latvijskega in avstrijskega kontingenta policistov na Policijski upravi Maribor. Z delom tujih policistov smo bili zelo zadovoljni, saj je bila vsem skupna velika prizadevnost, fleksibilnost in pripravljenost pomagati.

Latvijski kontingent policistov sestavlja 10 policistov. Sedem latvijskih kolegov je z delom na PU Maribor začelo že 10. novembra 2015, trije pa so se jim pridružili 9. decembra 2015. Svoje delo so latvijski policisti, skupaj s pripadniki naše posebne policijske enote, opravljali v nastanitvenem centru v Šentilju. Sedaj jih čaka približno 2.000 kilometrov dolga pot domov. Nekateri bodo po dolgih dveh mesecih spet videli svoje bližnje.

P1061005

Avstrijski kontingent policistov na PU Maribor je sestavljalo 6 policistov. Štirje so v naši domovini začeli z delom 9. novembra 2015, dva pa že 12. oktobra 2015. Avstrijski kolegi so svoje delo opravljali na več lokacijah, in sicer v Gruškovju, Šentilju, Petišovcih in Gornji Radgoni, sedaj pa se vračajo v svoje matične enote v Avstriji.

V prihodnosti jim želimo vse dobro, veliko osebnih in službenih uspehov ter varno vrnitev na svoje domove.


Tudi latvijski in avstrijski kolegi okrepili vrste slovenskih policistov

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi