Sorodne objave

 

V četrtek, 21. aprila, bo med 6. in 18. uro na več kot 600 lokacijah po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Vozite previdno in prilagodite hitrost vožnje tako predpisom kot razmeram na cesti. S previdno vožnjo tudi sami prispevate k ohranitvi življenj!

tispol logoZ maratonom nadzora hitrosti se slovenski policisti pridružujemo policistom iz več kot dvajsetih držav Evropske unije, v katerih bo ta dan prav tako potekal nadzor. Maraton nadzora hitrosti je sicer del vseevropske akcije Hitrost, ki traja od 18. do 24. aprila. Akcija Hitrost poteka pod okriljem Tispola.

Glavni namen maratona nadzora hitrosti je znižati hitrost na slovenskih cestah in zmanjšati število smrtnih žrtev, hudo in lahko telesno poškodovanih zaradi prometnih nesreč. Znižanje povprečne hitrosti v naseljih za samo 1 km/h bi pomenilo zmanjšanje prometnih nesreč za približno 4 %, znižanje povprečne hitrosti za 1 km/h zunaj naselja pa bi pomenilo zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi hitrosti za približno 2 %.


Hitrost - počasneje je varneje

IMG 3212 zm