Sorodne objave

 

27. junija se je začela preventivna akcija Hitrost, ki bo potekala vse do 10. julija 2016. Upoštevajte predpisano hitrost vožnje in razmere na cestah. Vozite previdno.

 V sredo, 6. julija, pa bo potekal tudi maraton merjenja hitrosti. Preverite lokacije!


Kot je na današnji novinarski konferenci, ki jo je organizirala Javna agencija RS za varnost prometa, dejal vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi mag. Ivan Kapun, bodo policisti v tem obdobju nadzirali hitrost vožnje s tehničnimi sredstvi, tudi s stacionarnimi merilniki hitrosti, ki jih je največ na avtocestah. Nadzor hitrosti bodo opravljali tudi s pomočjo tahografov, nameščenih v tovornih vozilih in avtobusih.

"Da bi mladi ponotranjili pravilen odnos do prometa, smo pripravili akcijo ozaveščanja o nevarnosti prehitre vožnje, ki je še vedno med najpogostejšimi vzroki za tragične nesreče, še posebej med mladimi vozniki. Glavno sporočilo akcije Če si divjak, nisi junak! zavzema konkretno stališče do prehitre vožnje, mlade pa hkrati opominja na veliko moč, ki jo imajo za volanom, saj z odgovorno vožnjo varujejo življenja na cesti," je poudaril Igor Velov, direktor Javne agencije RS za varnost prometa.

Neprilagojena hitrost je do 12. junija 2016 botrovala 1.340 (v letu 2015 pa 1.225) prometnim nesrečam, kar je 9 % več kot v enakem obdobju lani. V omenjenih prometnih nesrečah je umrlo 21 (v letu 2015 pa 13) udeležencev oziroma za 62 % več kot v lanskem primerjalnem obdobju, 104 (v letu 2015 122) so bili hudo telesno poškodovani, kar znaša 15 % manj kot preteklo leto, 734 (v letu 2015 676), oziroma 9 % več pa je bilo lažje telesno poškodovanih.

Preventivno akcijo Hitrost bomo ponovili še med 22. in 28. avgustom 2016.


Hitrost - počasneje je varneje!