Sorodne objave

 

Javna agencija RS za varnost prometa izvaja raziskavo o uporabi drog, alkohola in drugih psihoaktivnih snovi med vožnjo motornega vozila. Vabljeni, da tudi sami izpolnite spletno anketo!

anketa o alkoholu

Med udeleženci cestnega prometa je prepovedanih drog iz leta v leto več, saj je poleg opitih med vozniki tudi precej ljudi pod vplivom različnih drog. Uživanje takšnih snovi v zadnjih dvajsetih letih narašča in pomeni obliko ogroženosti udeležencev v cestnem prometu. Ogroženi so zlasti mladostniki oziroma ciljna skupina voznikov, starih med 17 in 39 let, saj ti največkrat uživajo prepovedane droge.

Da bi ugotovili, kako vozniki ocenjujejo stanje na tem področju, ali uživajo droge med vožnjo, kako ocenjujejo sebe in ostale udeležence v prometu ter kaj in kako bi sami spremenili, da bi se stanje izboljšalo, so v AVP pripravili spletno raziskovalno anketo, ki jim bo pomagala pri pripravi dodatnih ukrepov na tem področju.

Prosimo, če si vzamete nekaj minut za izpolnjevanje ankete. Za vašo pomoč se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo!

 Povezava na spletni vprašalnik, ki bo aktiven do 20. novembra 2016

https://www.1ka.si/a/105172

 

Agencija bo rezultate raziskave objavila decembra, ob začetku tretjega dela nacionalne akcije, ki preprečuje vožnjo pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi.