Sorodne objave

 

Med nacionalno preventivno akcijo za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki je potekala od 11. do 31. decembra 2023, so policisti preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu.

Odrejenih je bilo 27.935 alkotestov, od tega jih je bilo 654 pozitivnih. Med pozitivnimi je bilo 409 preizkusov z rezultatom do 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, pri 245 preizkusih pa je bila vsebnost alkohola nad 0,52 miligrama na liter izdihanega zraka.

Policisti so začasno odvzeli 574 vozniških dovoljenj in pridržali 59 voznikov motornih vozil. Odrejenih je bilo tudi 35 strokovnih pregledov za prisotnost alkohola in 66 strokovnih pregledov za prisotnost drog.

alkotest

Policija v skrbi za zdravje in varnost voznikov in drugih udeležencev v prometu vse leto opozarja na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi, s tovrstnimi akcijami pa poskušamo še dodatno zmanjšati prisotnost omenjenih snovi v prometu. Dejstvo je, da že prvi popiti kozarec alkoholne pijače vpliva na naše zaznavanje, zmožnost presoje in odzivni čas. Zato vse udeležence v prometu ponovno spodbujamo k uresničevanju vizije 0,0.

Povezane vsebine

Alkohol ubija, največkrat nedolžne